Lohjan kaupunki haluaa huomioida uudet asukkaat ja toivottaa heidät tervetulleiksi. Viime kesänä Lohjalla tarjottiin uusille asukkaille kiertomatka Lohjansaaressa. Yhteisjohtaja Hanna-Maria Grandell kertoo, että palaute ajelusta oli todella positiivista.

–Kokeilimme viime kesänä kiertoajelua ja ihmiset olivat siitä innoissaan ja kyselivät ajelulle jatkoa. Myös myöhemmin muuttaneet uudet asukkaat ovat kuulleet kiertoajeluista ja kyselleet, onko heillekin vastaavaa. Mietimme, että jotenkin haluamme esitellä heillekin Lohjaa, vaikka taloustilanne on kiperä ja täytyy mennä pienemmällä budjetilla. Haluamme, että Lohja profiloituu positiivisena paikkana uusille asukkaille. Asukkaat ovat parhaita viestin viejiämme, ja tahtoisimme, että Lohjan asukasluku lähtisi nousuun.

–Olemme kontaktoineet verrokkikuntia. Erilaiset kiertoajelut ovat suosittuja. Joissain kunnissa järjestään esimerkiksi nuotioiltoja, joissa viranhaltijat esittelevät kunnan toimintoja ja paistetaan makkaraa nuotiolla. Erilaisia tapoja on monenlaisia, mutta tärkeintä on olla yhteyksissä sidosryhmiin ja huomioida ihmisten toiveet, Grandell jatkaa.

Kävelykierros ja kaikille avoin toritapahtuma

Tänä kesänä kokeilussa on uusille asukkaille suunnattu opastettua kävelykierros. Kävelykierros järjestetään lauantaina 11.5. kello 11.00 alkaen Kirkkokentältä Pyhän Laurin kirkon edustalta. Kävelykierros tehdään Lohjan Pyhän Laurin kirkon, Lohjan Museon ja Puu-Anttilan ympäristössä. Oppaana toimii Lohjan Oppaiden asiantunteva ammattilainen.

–Kävelykierroksen alueelle rakennetaan mm. uusi Laurentiustalo. Kerromme niin kaupungin laadukkaista koulutuspalveluista kuin talosta konserttipaikkanakin sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia Lohjan historiasta, Grandell avaa.

Uudet asukkaat, joita kävely koskee, ovat saaneet siitä kirjeen kotiin. Postin hitaan kulun vuoksi kaikkia tänä vuonna Lohjalle muuttaneita kehotetaan ottamaan yhteys kaupungintalo Monkolan asiakaspalveluun puh. 044 369 4300 tai asiakaspalvelukeskus@lohja.fi, mikäli kävelykierros kiinnostaa. Myös kesäasukkaat voivat tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja kuluvan viikon aikana. Kävelykierroksen lopuksi kaupunki tarjoaa uusille asukkaille paikalliset leivonnaiset kahvin kera tai jäätelöt Lohjan torilla. Torilla järjestetään samaan aikaan myös kaikille kuntalaisille avoin, toriyrittäjien ideoima toritapahtuma ”Taikuutta torilla” kello 12.30 alkaen.

–Halusimme yhdistää kävelykierroksen tähän toritapahtumaan. Aluksi Virkkalan torvisoittokunta esiintyy, tämän jälkeen Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula kertoo kaupungin ajankohtaiskuulumisia ja toivottaa sekä uudet asukkaat, kesäasukkaat ja koko runsaslukuisen yleisön tervetulleeksi avoimeen toritapahtumaan. Sen jälkeen esiintyvät musiikkiopiston oppilaat. Taikuri Aaro Sorva esiintyy torilla tasatunnein kello 13.30, 14.30 ja 15.30. Tilaisuuden juontaa Lohjan kaupungin asiakkuuspäällikkö Juha Lemberg. Tapahtumassa on myös torimyyntiä ja yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa, Grandell avaa.

–Tapahtumasta saa kesäistä torifiilistä. Nähtävää ja koettavaa on paljon. Jos kesäasukkaat ovat saapuneet jo mökeilleen, kannattaa tulla mukaan tapahtumaan, Grandell toivottaa.

Lohjan kaupunki lähettää uusille asukkaille myös tervetulotoivotuksen kirjeen muodossa. Siitä voi löytyä mm. kaupunginjohtajan kirje, uimalippu, lippu museoon, esitteitä kulttuuritarjonnasta ja asuntomessuista, esite lohjalaisista yhdistyksistä sekä Lohjan matkailukartta. Lisäksi uusille asukkaille tarjotaan liput Lohjan kaupunginorkesterin konserttiin.

–Uusien asukkaiden paketin sisältö vaihtelee. Konserttilipuilla haluamme nyt tuoda Lohjan kulttuuripuolta esille, kertoo Grandell.

Kaupungin kotisivulta infoa uusille asukkaille

Kaupungin kotisivulle kootaan erityisesti uusille asukkaille suunnatusti ohjeistusta kaupungin palveluista, jotta mm. tapahtumatarjontaan, opetus- ja koulutustarjontaan, liikunta- ja kulttuuripalveluihin sekä terveydenhuollon ja sosiaalipuolen palveluihin on helpompi tutustua.

–Halumme kohdentaa kotisivuille asioita niin, että eri kohderyhmien on helppo löytää juuri heitä koskevat asiat, Grandell sanoo.

SMS