Maalaisromantiikkaa, lähes 500-vuotias maatila, rauhaa ja hiljaisuutta – sitä tarjoaa Näkinmäen aamiaismajoitus.
– Ostimme paikan meille itsellemme kolmisen vuotta sitten ja vähitellen aloimme kunnostaa rakennuksia asuttavaan kuntoon, kertoo majatalon isäntä Vesa Ryyppö.
– Meillä oli jo aiemmin kosketuspintaa majoitustoimintaan ja kun meiltä sitten kysyttiin, josko Näkinmäelle pääsisi majoittumaan, niin eihän siinä muu auttanut kun laittaa paikkoja kuntoon.
– Nyt meillä on tarjota tilat jopa 16 hengelle. Suurimmassa osassa tiloista on vessat ja saunat,ja paljukin löytyy.

NÄKINMÄKI IKKALA since 1539

Historian havinaa

Näkimäen aamiainen sen sijaan tarjoillaan useimmiten päätalossa – onhan talo toiminut 1800-luvulla kestikievarina, eikä nykyinen majatalo paljon ole käyttötarkoitukseltaan siis muuttunut.
– Uusimme kaikki rakennukset täysin. Ulkoapäin talot ovat vanhan näköisiä, mutta sisällä ja maanalla on uusinta tekniikkaa, kertoo Ryyppö.
Tällä hetkellä Näkinmäen majatalokausi on toukokuusta lokakuuhun ja näin pitäisi olla jatkossakin, mutta Ryyppö kertoo, kuinka ajatuksissa on jo ollut ”mummonmökin” saattaminen talviasuttavaan kuntoon.
– Mummonmökki on itseasiassa muonamiehentalon tupa 4h ja kamari 2h.
– Näkinmäki on ollut paikallisillekin hieman tuntematon, mutta nyt meiltä voi varata tilat vaikka ristiäisiin tai yhdityksen kokouksiin, jatkaa Ryyppö.
Ryypöt ovat hakeneet vaikutteita ja ideoita majataloonsa omilta Etelä-Euroopan reissulta.
– Alunperin ajatuksena oli ostaa eläkepäiville Välimeren rannoilta vanha hotelli ja alkaa siellä pitää tällaista vastaavaa toimintaa, mutta niinhän se on, ettei elämästä koskaan tiedä etukäteen.
Näkinmäen lisäksi löytyy varttitunnin ajomatkan päässä Pusulan Antiaisissa rantapaikka tarjolla vuokralle. Rantasauna ja päärakennus 50-luvulta, lisäksi hirsinen majoitustila ylätontilla.
– Tervetuloa yöpymään kauempaakin maalaismaiseman rauhallisuuteen ja hiljaisuuteen. Meiltä löytyy parin kilometrin oma rauhallinen tie kävelyretkiäkin ajatellen.

https://nakinmaki.webnode.fi/

puh. 040-7039285 Heli Ryyppö