Raaseporin Mustiolla sijaitseva Linderintien alikulkusilta on valmistunut. Alikulkusillan rakennusurakka alkoi marraskuussa 2021 ja jatkui taas talvitauon jälkeen huhtikuussa 2022. Linderintien alikulkusillan urakka on osa Väyläviraston Hyvinkää−Hanko-radan sähköistys ja tasoristeysturvallisuuden parantaminen -hanketta.

Linderintien alikulkusilta Raaseporin Mustiolla valmistui loppukesästä ja paikalla on tehty syksyn ajan sillan alittavan uuden Linderintien käyttöönottoon liittyviä rakennustöitä. Linderintie avataan liikenteelle 12.12. Alikulku korvaa poistettavan Linderintien tasoristeyksen ja sen läheisyydessä olleen vuonna 2021 käytöstä poistetun Bredvikintien tasoristeyksen.

Linderintien tasoristeyksen poistuessa liikenne ohjataan kulkemaan alikulkusillan ali uutta Linderintietä pitkin. Uusi Linderintie aukeaa kaikelle liikenteelle eli moottoriajoneuvoliikenteen lisäksi jalankulkijat ja pyöräilijät siirtyvät käyttämään uutta tietä.

–Turvallisuus lisääntyy, kun Linderintien tasoristeys poistuu ja liikenne kulkee alikulkua pitkin tasoristeyksen ylittämisen sijaan, kertoo projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta.

Alikulkusillan rakennustyöt valmistuivat elokuussa, jolloin junaliikenne pääsi kulkemaan siltaa pitkin. Sillan rakennustöiden ajan junaliikenne kulki väliaikaisesti siltapaikan ohi väistöraidetta pitkin. Moottoriliikenne on kulkenut väistöraiteen yli alikulkusillan rakennustöiden aikana. Linderintien alikulkusillan urakan on toteuttanut YIT.