Kun kaupunkiin tulee uusi pitseria, paikalliset ihmiset odottavat yleensä myös jotain uutta. Tällä kertaa he myös saavat sitä. Uuni Pizzeria on uusi suomalainen pitseria ketju, joka uskoo ja luottaa tuoreisiin aineksiin ja omaan tekemiseen.
Me kävimme tapaamassa Lohjan uuNi Pizzerian yrittäjää Marko Juntusta.

Yli 25 vuoden kokemus

Marko Juntusella on kokemus pitsojen teosta, sekä ravintoloista. Mutta miten hän päätyi mukaan uuteen ketjuun?

Olin töissä freelance pohjalta Naantalin Kultaranta Resortissa, kun uuNi Pizzerian perustaja Lauri Kokko tuli käymään ja kutsui kylään heidän uuteen pitseriaansa.

Ensimmäisenä uuNi Pizzeria yllätti maulla ja Laurin kanssa keskusteltuni tulimme siihen tulokseen, että minäpä testaan, millaista se uuNi Pizzeria oikeasti on jäämällä hetkeksi töihin Salon ravintolaan.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että minä ja poikari Jasse lähdimme yrittäjiksi uuNi Pizzerialle avaamalla ensimmäisen ravintolamme Turkuun.

Markolla oli ollut aivan lähellä uutta ravintolaa toisen ketjun ravintola, joten Turku oli tuttua seutua Kajaanista ponnistaneelle yrittäjälle. Pian kävikin Turussa selväksi, että vaikka pitsojen nimet eivät olleet tuttuja, hyvät ja maistuvat tuotteet saivat vastakaikua asiakaskunnasta ja ravintola lähti hyvin toimintaan.

Tästä innostuneena katsoimme eteenpäin, ja vastaan tuli Lohja. Kun vielä löytyi hyvä paikka tästä Tynninharjun Citymarketin tiloista (Ojamonharjuntie 61, Lohja), joissa jo aiemmin on toiminut pitseria, oli päätöksen teko toisen ravintolan avaamisesta selvää. Kun vielä saimme entisen ravintolan työntekijän Ramona Nymanin mukaan ja pari uutta työntekijää, alkoi paketti olla kasassa, ja pääsimme avaamaan Lohjalla.

Maut ja itsetekeminen edellä

uuNi Pizzerian perusajatukseen kuuluu, että ravintolassa tehdään mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon itse.

Se tarkoittaa tuoretta taikinaa, itse tehtyä tomaattikastiketta, ja majoneesia, salaattikastiketta yms. Mahdollisimman paljon pyritään tekemään itse, ja pitämään tuotteet tuoreina, kertoo Marko.

Raaka-aineisiin kiinnitetään huomiota, sekä siihen miten ruoat valmistetaan. Meillä kuitenkin kyse on asiakkaista, mausta ja meidän omasta osaamisesta, jota haluamme tarjota asiakkaillemme.

Uudelle ravintolalle tärkeintä on saada asiakkaat kokeilemaan, ja me voimme tehdä lupauksen, että pitsoissamme on oikeasti makua.

lupaa Marko

uuNi Pizzerian ruokalistalla on 24 pitsaa, joista Salossa oli suosituimpia Mushroom Magic sienipitsa sekä kylmäsavulohta sisältävä Skagen Salmon. Päätuotteen eli pitsojen lisäksi tarjolla on muutama erilainen salaatti, talon leipää ja erilaisia ns. tasku-tuotteita. Dippejä on seitsemän, ja nekin on itsetehtyjä tuotteita. Reilun 10 € hintainen pitsa sijoittuu paikallisessa hintavertailussa edullisempaan päähän, vaikkakin tuotteet tehdään oikeasti tuoreista raaka-aineista.

Voit tilata tuotteet kotiisi (max 6 km Citymarketilta), noutaa mukaan tai syödä paikanpäällä kaikessa rauhassa.

uuNi Pizzeria

Turussa 2020 alkanut uuNi Pizzeria-tarina saa nyt siis uuden luvun Lohjalta. Juuret Napolissa, sydän Suomessa. UUNIn omassa pizzakonseptissa, New Nordic Style -pizzassa, italialainen pizzaperinne yhdistyy pohjoismaiseen makuun ja mieltymyksiin. Raaka-aineet tulevat pääsääntöisesti lähituottajilta tai Italiasta. UUNIn salaisuus on kiireettä kohotetussa taikinassa ja suomalaisessa intohimossa.

2 Comments

Kommentoi kirjoitusta