Uusimaa-päivä on Uudenmaan liiton lanseeraama uusi vuosittainen tapahtuma, jonka pääpaikkana vuonna 2024 Lohja. Tapahtuman kunniaksi Visit Lohja järjestää Lohjan keskusaukiolla kahvihetken 800 ensimmäiselle vierailijalle. Aukiolle ovat tervetulleet kaikki toimijat tuomaan eloa ja väriä Uusimaa-päivän viettoon tai esimerkiksi kertomaan omasta toiminnastaan vaikkapa haastattelun muodossa. Uusimaa-päivän päätapahtuma Laurentius-salista streamataan. Tapahtumassa on vahvasti mukana myös YLE.

Uusimaa-päivän järjestelyihin voi osallistua kuka tahansa Uudenmaan liiton tekemien valmiiden haasteiden kautta. Kaikkein toimijoiden toivotaan käyttävän ahkerasti #uusimaapaiva -tunnistinta, jotta Lohja nousisi hyvin näkyviin tapahtumassa.

− Meitä uusimaalaisia yhdistävät esimerkiksi lähiympäristö, kulttuuri ja toiset ihmiset. Näistä kohtaamisista syntyy hyvinvointia, joka kantaa arjessa ja jota myös Uusimaa-päivällä haluamme vahvistaa, sanoo Uudenmaan liiton kulttuuriasiantuntija Katriina Rosavaara.

Neljä keväistä tapahtumaideaa

Uusimaa-päivän neljä tapahtumahaastetta on suunnattu eri ikäisille osallistujille. Tapahtumien järjestäjiksi haastamme esimerkiksi päiväkodit, koulut, yhdistykset ja kirjastot, joille on koottu verkkosivuille valmiita materiaaleja kolmella kielellä.

  1. Lasten kevätretkillä bongataan Uudenmaan nimikkokukkia ja kevään merkkejä.
  2. Aikuisten kevätkahveilla juodaan porukalla kahvit kevään ja juhlapäivän kunniaksi.
  3. Somen valokuvahaaste innostaa nuoria ja muita valokuvaamaan Uuttamaata.
  4. Kirjastoissa tutustutaan Uuteenmaahan kirjallisuuden ja kulttuurin kautta.

Juhlan kattauksessa paikallista musiikkia

Juhla tarjoaa kattauksen uusimaalaista musiikkia ja kulttuuria Laurentius-salissa osoitteessa Kirkkokatu 6. Juhlassa esiintyvät paikallinen bändi Safety Box, Amorphis-yhtyeestä tuttu Tomi Joutsen yhdessä Lohjan kaupunginorkesterin ja Miguel Peltomaan kanssa, näyttelijä Marja Koski sekä Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto.

Juhlapuhujina tilaisuudessa ovat Joona Räsänen (Lohjan kaupunki), Venla Patinen (Lohjan kaupunki), Anna-Kaisa Ikonen (kunta- ja alueministeri) sekä Tuija Telén (Uudenmaan liitto). Juhlan juontavat Jana Riisalo, Vanessa Westerlund sekä Shawn Huff. Kaikille avoin tilaisuus toteutetaan kolmella kielellä ja tulkataan viittomakielelle. Tapahtuma alkaa kahvitarjoilulla klo 18. Varsinaisen juhla Laurentius-salissa alkaa klo 19.

Kommentoi kirjoitusta