Tänään: 12.07.2024

padel lohja

Päätoimittaja

Uutta harrastusta etsimässä: Padel

lohja, padel

Padelin juuret juontavat juurensa 1960-luvun Meksikoon, jossa Enrique Corcuera kehitti pelin sattuman kautta. Hän rakensi kotipihalleen tenniskentän, mutta tilan puutteen vuoksi päätyi tekemään seinistä osan kenttää. Näin syntyi idea pelistä, jossa palloa lyödään seiniä hyödyntäen.

Peli saavutti nopeasti suosiota Meksikossa, ja sen potentiaali havaittiin Espanjassa. Vuosien varrella padel kehittyi ja vakiintui omaksi lajikseen, joka yhdistää elementtejä tenniksestä ja squashista.

Levittäytyminen Eurooppaan

1970-luvulla espanjalainen prinssi Alfonso de Hohenlohe innostui pelistä ja vei sen Espanjaan. Hän rakensi ensimmäiset padelkentät Marbellaan, josta peli alkoi levitä ympäri maata. Espanjassa padel sai nopeasti jalansijaa erityisesti lomakohteissa ja urheiluklubeissa.

Padel saavutti suurta suosiota myös Argentiinassa, missä se levisi laajasti 1980-luvulla. Tänä päivänä Espanja ja Argentiina ovat padelin merkittävimpiä keskuksia, joissa laji nauttii suurta suosiota ja harrastajamääriä.

2000-luvulla padel alkoi levitä voimakkaasti myös muihin Euroopan maihin, kuten Ranskaan, Italiaan ja Ruotsiin. Peli on erityisen suosittu sosiaalisen luonteensa vuoksi, sillä se soveltuu hyvin kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille.

Myös Pohjoismaissa padel on kokenut huikean nousun viime vuosina. Erityisesti Ruotsissa laji on saavuttanut suuren suosion, ja padelhalleja on rakennettu runsaasti ympäri maata.

Säännöt ja pelivälineet

Padelissa kenttä on pienempi kuin tenniskenttä ja ympäröity seinillä, joita saa hyödyntää pelissä. Padel-maila on kiinteä ja rei’itetty, ilman jänteitä, ja pallo on samanlainen kuin tennispallo mutta hieman pehmeämpi.

Peliä pelataan yleensä nelinpelinä, ja säännöt ovat yhdistelmä tenniksen ja squashin sääntöjä. Padelin yksinkertaiset säännöt tekevät siitä helposti lähestyttävän lajin uusille pelaajille.

Harrastusvälineet ostettavissa verkkokaupasta kuten PadelXpert:

Suosion syyt

Padelin suosiota selittää sen helppo lähestyttävyys ja sosiaalinen luonne. Peli ei vaadi yhtä suurta fyysistä kuntoa kuin monet muut urheilulajit, ja se sopii hyvin kaikenikäisille harrastajille.

Lisäksi padel on hauskaa ja mukaansatempaavaa, ja sitä voidaan pelata sekä kilpailullisesti että rentona harrastuksena. Tämä yhdistelmä tekee padelista houkuttelevan vaihtoehdon monille liikunnan ystäville.

Kilpaurheilu

Padel on kehittynyt myös merkittäväksi kilpaurheiluksi. Kansainvälisiä turnauksia järjestetään ympäri maailmaa, ja World Padel Tour on lajin arvostetuin ammattikiertue. Suuret turnaukset houkuttelevat tuhansia katsojia ja parhaita pelaajia kilpailemaan.

Myös Suomessa padelturnaukset ovat yleistyneet, ja maahan on perustettu useita padelklubeja. Kilpailutoiminta tarjoaa lajin harrastajille mahdollisuuden mitata taitojaan ja kehittää peliään.

Padel Suomessa

Suomessa padel on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Padelhalleja on avattu ympäri maata, ja lajin harrastajamäärät ovat nousseet merkittävästi. Padel on saanut näkyvyyttä myös mediassa ja on noussut monien suomalaisten suosikkiharrastukseksi.

Suomen padelliitto on aktiivisesti edistänyt lajin tunnettavuutta ja kehitystä. Liitto järjestää turnauksia, koulutuksia ja tapahtumia, jotka lisäävät padelin näkyvyyttä ja suosiota entisestään.

Harrastusvälineet ostettavissa verkkokaupasta kuten PadelXpert:

PadelXpert – Pohjoismaiden johtava padelkauppa

PadelXpert on Pohjoismaiden johtava padelkauppa, joka tarjoaa laajan valikoiman parhaita padelvarusteita. Meiltä löydät tunnetut tuotemerkit kuten Bullpadel, NOX, Wilson, HEAD ja Babolat. Lisäksi ylpeänä esittelemme oman ZERV-tuotemerkkimme, joka tarjoaa korkealaatuisia tuotteita edulliseen hintaan.

Oikeat varusteet asiantuntijoiden avulla

Aktiivisina padelin pelaajina heillä on syvällinen ymmärrys pelistä ja sen vaatimuksista. He voivat auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivat varusteet, olitpa sitten aloittelija tai kokenut pelaaja. Heidän avullaan voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen pelikokemuksen.

Nopea toimitus

Ymmärtäen, että haluat saada uudet varusteesi mahdollisimman nopeasti, PadelXpert tarjoaa nopean toimituksen, joka kestää vain 3-6 arkipäivää. Näin pääset nauttimaan uusista padelvarusteistasi ilman pitkää odotusta.

Erinomainen asiakaspalvelu

PadelXpertin asiakaspalvelu on saanut kiitosta erinomaisuudestaan. Yli 22 vuoden kokemuksella alalta he tietävät, miten tarjota parasta mahdollista palvelua. He ovat aina valmiita auttamaan ja vastaamaan kysymyksiisi, jotta ostokokemuksesi olisi mahdollisimman sujuva ja miellyttävä.

Suomen parhaat hinnat

PadelXpert tarjoaa Suomen parhaat hinnat laadukkaista padelvarusteista. Heiltä saat huippumerkkien tuotteet kilpailukykyiseen hintaan, mikä tekee heistä ykkösvalinnan kaikille padelin harrastajille. Tule tutustumaan valikoimaan ja löydä itsellesi täydelliset padelvarusteet!

PadelXpert – Kaikki, mitä tarvitset padeliin!