Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvi on päättänyt hankkia Lohjalla sijaitsevan Ollisaaren alueverkostoonsa. Saaren omistaa tällä hetkellä Lohjan kaupunki, joka on jo hyväksynyt saaren myynnin Uuville. Kauppa toteutuu lähiaikoina. Ulkoilusaari täydentää hyvin Uuvin koko Uudenmaan laajuista virkistysalueverkostoa. Sekä Lohjan seudulla että kohtuullisen matkan päässä asuu merkittävä määrä Uuvin jäsenkuntien asukkaita, lisäksi seudulla on varsin paljon vapaa-ajan asumista. Ollisaaren kehittäminen aktiiviseen virkistyskäyttöön palvelee siis suurta määrää ihmisiä.

Loistava sijainti ja helppo saavutettavuus

Noin 6 hehtaarin suuruinen luonnonkaunis ja hienot näkymät tarjoava Ollisaari sijaitsee Lohjanjärvellä vain parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja kivenheiton päässä Liessaaresta. Saari on helposti saavutettavissa veneellä, meloen tai suppaillen, talvisaikaan jäätä pitkin. Lyhyiden retkien lisäksi Ollisaari tarjoaa myös hyvän etappikohteen seudun vesireittien kulkijoille rannoiltaan varsin tiiviisti rakennetulla Lohjanjärvellä.

Saari kuntoon paikallisia osallistaen

Uuvin suunnitelmissa on ensimmäisenä huolehtia kuntoon saaren virkistyskäytön peruspalvelut. Sen jälkeen tavoitteena on saattaa saaren rantasauna kävijöiden käytettäväksi. Saaren kehittäminen linkittyy hyvin Lohjan kaupungin Järvikaupunki-teemaan ja järvialueen erilaiset kehittämiskohteet tukevat toinen toistaan.

–Olemme innoissamme, että saamme hyvällä sijainnilla olevan Ollisaaren osaksi ulkoilukohteiden verkostoamme. On hienoa, että Lohjan kaupunki satsaa järvialueen kehittämiseen. Meistä on mukava päästä omalta osaltamme mukaan tähän kehittämiseen ja odotamme innolla yhteistyötä kaupungin kanssa teeman ympärillä, kertoo Uuvin toiminnanjohtaja Tapio Lepikkö.

Ollisaarella on pitkä historia lohjalaisten tärkeänä virkistyskohteena. Saari onkin monelle jo nyt rakas paikka luonnossa virkistäytymiseen. Uuvi näkee erittäin tärkeänä saareen liittyvässä kehittämisessä kuntalaisten sekä vapaa-ajan asukkaiden näkemysten kuuntelun, joten saaren kehittämisen suunnittelu tehdään osallistavasti. Vetovoimansa, helpon saavutettavuutensa ja luonnossa liikkumisen suosion nousun ansiosta saari saa tulevaisuudessa varmasti paljon uusia kävijöitä, joten huolellinen kehittämisen suunnittelu on tärkeää niin hyvän käyntikokemuksen edistämiseksi kuin saaren luonto- ja maisema-arvojenkin turvaamiseksi.

Ollisaaressa aiotaan ensimmäisenä laittaa kuntoon virkistyskäytön peruspalvelut.