Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viikkotiedotteessa kerromme ajankohtaisista puhelinkauppoihin liittyvistä huijaustavoista. Lisäksi tuomme esiin viikonlopun vakavaa piittaamattomuutta osoittavia liikennetapauksia ja ravintoloihin loppuviikolla kohdistuneita varkauksia.

Nettimyyjillä väärennettyjä iPhone 14-puhelimia ja ostajilla tekaistuja maksutositteita

Poliisin tietoon on tullut Länsi-Uudellamaalla useita tapauksia, joissa on myyty väärennettyjä iPhone 14 -puhelimia. Tapauksissa ostajat ovat löytäneet erilaisilta nettimyyntisivustoilta puhelimen ja sopineet tapaamisen.

Puhelin on vakuuttavan ja aidon näköinen. Puhelimen paketti voi olla täysin avaamaton, ja siten puhelin vaikuttaa täysin uudelta. Kaupat on tehty, mutta myöhemmin tarkemmin tarkasteltaessa puhelin on todettu kopioksi. Jälkikäteen myyjään ei enää saa yhteyttä.

Poliisi varoittaa myös toisenlaisesta puhelinkauppahuijauksesta. Maaliskuussa on poliisin tietoon tullut muun muassa tapaus, jossa ostaja on erehdyttänyt iPhone 14 -puhelinta myynyttä henkilöä. Ostaja on esittänyt puhelimestaan pankin väärennetyn maksutositteen, mutta rahat eivät todellisuudessa ole siirtyneet myyjälle. Poliisi muistuttaakin, että myytävää tuotetta ei pidä luovuttaa ennen kuin tilisiirto näkyy myyjän omalla tilillä.

Vakavien piittaamattomuuksien viikonloppu liikenteessä

Viikonloppuun 17.-19.3. mahtui lukuisia liikennetapauksia, jotka poliisi kirjasi nimikkeellä vakavaa piittaamattomuutta osoittava liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Perjantaina Lohjalla poliisi kohtasi esimerkiksi 17-vuotiaan kuljettajan, joka ajoi 122 kilometriä tunnissa alueella, jolla rajoitus on 80 kilometriä tunnissa. Samanlaisella rajoitusalueella toinen kuljettaja kaahasi 132 kilometriä tunnissa. Turun moottoritiellä, 100 kilometrin nopeusrajoitusalueella poliisi tapasi sekä Lohjalla että Vihdissä 140 kilometrin tuntinopeudella ajavat kuljettajat.

Lauantain ja sunnuntain aikana kaahaaminen teillä jatkui. Lohjalla kuljettaja ajoi 147 kilometrin tuntivauhtia alueella, jolla rajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Vihdissä vuorostaan kaahattiin 127 kilometriä tunnissa 80:n nopeusrajoitusalueella.

Sunnuntaina Veikkolassa kuljettaja ajeli huomattavan riskialttiisti 93 kilometrin tuntinopeudella 50:n nopeusrajoitusalueella. Epäilty nimittäin pakeni poliisia sankassa sumussa jäisellä tiellä ja myös sivulliset jalankulkijat olivat vaarassa. Kyseinen kuljettaja jäi toistaiseksi kateisiin.

Varkaat veivät pohjakassoja espoolaisista ravintoloista

Poliisi sai perjantaiaamuna 17.3. tehtävän espoolaiselle ravintolalle. Ravintolan omistaja ja vartija olivat havainneet, että tiloista oli torstain ja perjantain välisenä yönä anastettu alkoholia ja käteistä rahaa. Ravintolan ovi oli väännetty auki.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä 18.3. toiseen espoolaiseen ravintolaan murtauduttiin. Pizzerian oven ikkuna oli rikottu kivellä ja pohjakassan sisältö varastettu.

Sunnuntain ja maanantain 19.-20.3. välisenä yönä varkaita iski jälleen erilliseen ravintolaan Espoossa. Ulko-oven lasin läpi oli heitetty tiiliskivi ja ravintolan omaisuutta oli sekaisin lattialla. Ravintolasta vietiin pohjakassan käteiset rahat.

Poliisi tutkii kaikkia tapauksia varkauksina.​​​​​​​