Monille lohjalaisille tuttu kauppa tuli Lohjan katukuvaan vuonna 2005, ja siitä lähtien Säästötalo Latvalan punavalkoiset värit ovat tulleet tutuiksi kaupungin keskustassa liikkuville, sekä paikallislehtiä lukeville – sillä lähes alusta alkaen on Säästötalo Latvala panostanut viikoittaiseen medianäkyvyyteen ja viikoittain vaihtuviin tarjouksiin.
Säästötalo Latvala on täysin yksityinen, paikallinen yritys, jolla on toinen tavaratalo Karjaalla, Raaseporissa ja molempia tavarataloja vetää Latvalan suku jo toisessa kauppiassukupolvessa. Karjaan liike avattiin 2012.

Oltiin hankittu tämä kiinteistö Suurlohjankadulta, ja tahtotilana oli ryhtyä halpakauppa kauppiaiksi.

Euromarket oli tuolloin vielä Suurlohjankadulla vuokralla.

Itse aloitimme Vanhan leipomon tiloista kirkkokentän kupeessa ja vuonna 2009 siirryttiin tähän Suurlohjankadulle, kun Euromarket lopetit toimintansa.

Kari Latvala

Noin 60 000 tuotetta

Säästötalo Latvalan tarjonta on jaettu kahteen kerrokseen. Alakerrasta voit löytää kaikkea tarpeellista rakentamiseen ja remontointiin, autoille, pihaan yms. Alakerrasta löytyy myös polttimot, patterit ja paljon muuta. Jos et ole vielä ehtiny tutustua tavaratalon tarjontaan, ehkä nyt olisi jo aika?
Katutasosta löytyvät omat osastonsa vaatteille, sisustustavaroille, karkeille, keittiötarvikkeille, hygieniatuotteille yms.
Tilat mahdollistavat valtavan tuotevalikoiman, koska osa tuotteista vaihtuu vuodenaikojen ja erilaisten teemojen kuten esimerkiks joulu, mukaisesti.
Tulevana viikonloppuna on hyvä esimerkki erilaisesta teemapäivästä, kun Säästötalo Latvalassa vietetään askartelu/ kädentaitopäivää ja päivään mahtuu tarjousten lisäksi myös tekemistä lapsille, askartelua, tuote-esittelyjä, grillimakkaraa sekä totta kai arvontoja.

Viikoittain vaihtuvia tarjouksia

Halpakauppojen yksi perustoiminnoista ja palveluista ovat edulliset, viikoittain vaihtuvat tarjoustuotteet, jotka ovat vielä monesti vuodenaikaan tai teemaan liittyviä.
Näin toimii myös Säästötalo Latvala, joka viikoittain valitsee osan tuotteistaan entistä edullisemmalle hintatasolle, ja kertoo niistä sitten paikallisesti mediassa, sekä omilla Facebook-sivuillaan.

Kappalemääräisesti myydyin tuotteemme on muovikassi. Mutta tänä kesänä vuonna on kaasugrillit meneet hyvin kaupaksi.

Samaten yllätävän paljon myytiin erilaisia hyttysverhoja ja -ovia sekä puuöljyjä.

Tällä hetkellä koristevaloketjut ja kynttilät on hyvin kysyttyjä.

Tuoteyhminä langoilla ja askartelutuotteilla on suuri kysyntä mutta mitään tiettyä hittituotetta (kuten esim taannoiset sormispinnerit tai fakiirimatot) ei tällä hetkellä pysty nimeämään.

Digiaikaa ei ole unohdettu

Säästötalo Latvala on lähtenyt jo vuosia sitten digiaikaan, ja kaikki sen tuotteet ovat ostettavissa ja kotiin tilattavissa tavaratalon verkkokaupasta.
Oman verkkokaupan lisäksi tavaratalo kertoo tarjoustuotteistaan aktiivisesti Facebook- ja Instagram kanavissaan sekä liikkeen ikkunassa olevalla isolla näytöllä.

Paikallisesti ja alueellisesti

Säästötalo Latvala on hyvä esimerkki paikallisesta yrityksestä, joka on sekä kasvanut että kehittänyt toimintaansa vuosien varrella. Säästötalo Latvala työllistää paikallisia ihmisiä ja tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ilman ison kansallisen tai kansainvälisen brändin alaisuutta – täysin itsenäisesti.

Lohjalla meitä on kolme Latvalaa ja Karjaalla kaksi perheenjäsentä töissä. Lisäksi meillä on Lohjalla seitsemän ja Karjaalla viisi työntekijää. Työssä on parasta vaihtelevat päivät, ja tahto onnistua asiakaskohtaamisessa. Siihen kuuluu tuotevalikoima, esillelaitto, ja tietenkin itse asiakkaan kohtaaminen hyvässä hengessä.

KO