Kesä 2020 on alkanut. Näin voidaan sanoa, koska ruohonleikkurit laulavat ja aurinko paistaa ja lämmittää. Erikoisen kevään koettuamme kaipaamme jo vähitellen ”normaali” elämää, jonka kesä voisi meille tuoda. Uusi normaali vain ei ole enää se sama kuin vanha normaali ja viimeisten kuukausien aikana olemme saattaneet aloittaa uusia harrastuksia ja työntäneet monia suunniteltuja asioita hamaan tulevaisuuteen.

Kesän festarit ovat pääsääntöisesti peruttuja eikä kesäteattereiden tai pienempienkään kesätapahtumien pitämisestä ole vielä varmaa tietoa, joten mitä tehdä kesälomalla? Nimittäin jos lähtee kiertämään Suomea ulkomaanmatkailun sijasta, olisi kiva tietää tapahtuuko missään mitään?

Lännen Helmi 17.6.

Me lehdessä olemme julkaisemassa omaa kesälehti Lännen Helmeämme viikko tai kahta normaalia myöhemmin. Lännen Helmi ilmestyy tänä vuonna keskiviikkoa 17.6. juuri sen vuoksi, että kenties siihen mennessä on jo tiedossa, mitä kaikkea täällä meidän alueellamme tänä kesänä tapahtuu.

Vai onko suurin osa aktiivisesta tekemistä oheisen kuvan tyylisesti e-Urheilun seuraamista televisiosta ja kenties itsekin jonkin e-urheilu pelin pelaamisen opettelua. Sen katseleminen ei ole muuten mitenkään erikoista – tilastoista voidaan nähdä, että tänä vuonna noin 500 miljooaa katselijaa seuraa eri e-Urheilu tapahtumia eri kanavien kautta. e-Urheilusta voi jatkossa tulla Lohjallekin jopa menestystekijä, sillä e-urheilussa pärjääminen ei maksa niin paljon kuin esimerkiksi jalkapallossa, mutta senkin ympärille voidaan rakentaa organisaatio, missä on sekä junioritoimintaa että se ammattilaistaso ja siinä välissä omat kehitysaskeleet – aivan kuten suomalainen ENCE onkin jo tehnyt.

Uutta seurattavaa ruudulta

Toisaalta olet voinut jo löytää uusia mielenkiinnon kohteita myös suoratoistokanavilta, joiden ohjelmakirjastot ovat täynnä kotimaisia ja ulkomaalaisia sarjoja. Suoratoisto ja televisio ovat joutuneet kierrättämään tavallista enemmän ohjelmistojaan viime kuukausina, koska uusia ohjelmia ei ole voitu tehdä kuukausiin. Myöskään uusia elokuvia ei ole valmistunut, vaan tuotantoja on siirretty tulevaisuuteen.

Kesä ja kesäkelit

Paljon varmaan riippuu siitä, millainen kesä meille lopulta tulee. Vietämmekö sen kodeissamme viihteeseen keskittyen, kavereiden kanssa jotain kivaa tehden, tai oman pihan kunnostamisen ja rakentamisen parissa, vai lähdemmekö kokemaan Suomea. Ja jos kesän kelit ovat oikein huonot, voimme aina alkaa kehittää itseämme erilaisten onlinekurssien avulla

Teemme mitä teemme, niin tuleva kesä on joka tapauksessa erilainen kuin yksikään kesä ennen sitä. Toimintaamme vaikuttavat yhtä rajoitukset, joita arjessamme ovat. Taustalla on myös yhä se pieni pelko, että kaikki kevään tapahtumat vielä uusiutuvat syksyllä.

Matkustamisen uudet tuulet

Kesän kynnyksellä olemme jo kohdistaneet ajatukset myös tulevaisuuteen. Varsinkin ne, jotka kaipaavat ulkomaille matkustamista ovat saaneet lukea lehdistä, että lentojen hinnat tulevat ainakin väliaikaisesti nousemaan. Sen hyvä puoli on tietenkin siinä, että halpamatkat loppuvat hetkeksi ja ylimääräinen lentomatkustaminen vähenee, mutta tietäen ihmisen ajattelumaailman, tämä on vain hetkellinen tilanne.

Terassilla nähdään

Kun nyt tässä ollaan kuitenkin aivan kesän ovella, ja ravintolat ja kahvilat saavat avata ovensa jo ensi viikolla, niin muistetaan kuitenkin pitää hygieniasta kiinni ja turvavälit mielessä. Terassillekin mennessä huomioidaan muut ihmiset ja vältetään sitä ruuhkaa.

KO