Tänään: 25.06.2024

Päätoimittaja

Vappuhyvästä vauhtia vapunviettoon- tuotto Ukrainan lasten hyväksi

Lohjan Zonta-kerholaiset toivottavat lohjalaiset tervetulleeksi torille vappuaattona kl.10–14. Vappuhyvästä vohvelit, kotisima, vappukukat ja hattarat. Yhdessä autamme ja teemme hyvää. Vasemmalta Helena Lari, Ritva Huusko, Liisa Nyman ja Kati Petersen

Lohjan Zonta-kerho jalkautuu vappuaattona 30.4. klo 10–14 Lohjan torille myymään vappuhyvän tuotteita ja aloittaa hyväntekeväisyyden merkeissä mukavan vapputunnelman.

Myymme vappuaattona paikalla paistettuja vohveleita (G, L, vege), kotisimaa ja vappukukkia. Myös hattaroita on saatavilla.

Zonta-kerhon teltta on torilavan vieressä, ja meidät zonta-kerholaiset tunnistaa keltaisista ja sinikeltaisista asusteista sekä vohvelintuoksusta. Vappuhyvän tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Ukrainan lasten hyväksi Pelastakaa lapset ry:n kautta.

-koronarajoitusten nyt salliessa, on mahtavaa voida tehdä auttamistyötä ihan konkreettisesti. Niinpä päätimme tempaista vappuna ja kerätä varoja Ukrainan sodasta kärsivien lasten tueksi, kiteyttää kerhon palvelutoimikunnan pj. Kati Petersen. Kevättempauksen nimeksi muotoutui ”Vappuhyvä” – eli hyvää sekä ostajille että lahjoituksen kohteelle, Pelastakaa Lapset ry:lle.

Tervetuloa ostoksille Vappuhyvän merkeissä! Tuetaan yhdessä Ukrainan sodasta kärsiviä lapsia.

Lohjan Zonta

Lohjan zonta-kerho on perustettu vuonna 1984. Kerho edistää omassa toimintaympäristössään Zonta International -järjestön päämääriä ja toimii osana Suomen ja Viron zontien muodostamaa Piiri 20:ta.

Zonta tarjoaa taloudellista tukea useille sukupuolten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia koskeville hankkeille yhteistyössä eri YK: n järjestöjen kanssa. Hankkeissa keskitytään tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen.

Zonta-kerhot ovat järjestön tärkein toimintayksikkö. Kullakin kerholla oma palvelutoimikunta, jonka tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa omaa paikallista palvelutoimintaa. Projektit ovat mm. tukea turvakodeille, käyntejä vanhainkodeissa, tukea kehitysvammaisten harrastustoimintaan, vastaanottokotien ja vastaanottokeskusten ja maahanmuuttajien suomen kielen ja kulttuurin opiskelun tukemista.

Lohjalla Mennen Ajan joulumarkkinoiden tuotto lahjoitettiin turvakoti Villa Familialle (1 200 €), huhtikuussa jaettiin kulttuuripainotteiset stipendit Caroline Löfkvistille (500 €) ja Matilde Berghällille (500 €). Naisen teko -kunniamaininnan, jolla haluamme vuosittain nostaa esiin merkittävän lohjalaisen vaikuttajanaisen, sai kuvataidekoulun rehtori Marketta Urpo-Koskinen.

Kuva Seppo Hänninen
Teksti Kati Petersen