Pusulan seurakuntatalolla (Marttilantie 1) järjestetään huomenna 24.11. verenluovutus klo 14.00-18.00.

Veripalvelu haastaa työpaikat, oppilaitokset, harrastusryhmät, ystäväporukat ja muut yhteisöt auttamaan potilaita yhteisvoimin myös poikkeusaikana, ”yhdessä vaikka erikseen”. Autetaan taas yhdessä -kampanja kestää marraskuun loppuun, ja siihen voivat osallistua sekä aiemmin perustetut että uudet VeriRyhmät. Tähän mennessä kampanjaan on osallistunut jo yli 1500 VeriRyhmää!

Verenluovuttajia tarvitaan tänäkin syksynä noin 800 joka arkipäivä. Perustamalla oman VeriRyhmän eli luovutusporukan työ-, opiskelu- tai harrastuskavereiden kanssa voi moninkertaistaa avun ja tehdä potilaiden auttamisesta yhteisöllisempää.

Virtuaalisena ”hengenpelastajajoukkueena” voi toimia myös fyysistä etäisyyttä noudattaen: jokainen voi käydä luovutuksessa itselle sopivaan aikaan ja kerätä silti pisteitä yhteiseen luovutuspottiin.

Vähintään viisi verenluovutuskäyntiä kampanja-aikana 14.9.–30.11. keränneet VeriRyhmät osallistuvat herkku- ja hyvinvointilahjakorttien arvontaan.

VeriRyhmiä palkitaan vuosittain myös kunniakirjoilla. Vähintään 10 luovutuksesta vuoden aikana saa peruskunniakirjan, 20 luovutuksesta hopeisen, 30 luovutuksesta kultaisen ja 50 luovutuksesta platinaisen kunniakirjan. Vuonna 2019 kunniakirjan sai 621 aktiivista ryhmää!

VeriRyhmä rekisteröidään kampanjasivulla. Jokaiselle ryhmään kuuluvalle luovuttajalle tulee tämän jälkeen tehdä oma ajanvaraus. Ryhmän jäseneksi liitytään luovutuskäynnin yhteydessä, jolloin luovutukset alkavat kartuttaa ryhmän saldoa.

Tänä vuonna uusia luovutusporukoita on perustettu jo yli 700.