Vihdin Teatteri kantaesittää Anssi Kelan musiikkiin perustuvan musiikkinäytelmän ”Parasta aikaa”.
Näytelmä saa ensi-iltansa 9.7.24 klo.19, jonka jälkeen näytöksiä on 18 kappaletta.

Tämän näytelmän on käsikirjoittanut Jenni Kanta-oksa ja Antti Taipale. Jenni toimii näytelmän vastaavana tuottajana ja Antti ohjaajana. Käsikirjoittajilla on siis eturivin paikat katsomaan, miten käsikirjoitus ja näytelmän henkilöt matkaavat läpi harjoituskauden, aina esityksiin asti.

Näytelmän alkuperäinen ajatus oli muhinut Vihdin teatteriyhteisössä kasvaneen ja nykyään teatterin tuottajana työskentelevän Jenni Kanta-oksan mielessä jo useita vuosia. Kun hän sitten ilmaisi asian pari vuotta sitten ääneen, tuolloisen kesänäytelmän ohjaajana työskennellyt Antti taipale kuuli vieressä idean ja innostui siitä niin paljon, ettei ajatus jättänyt häntä rauhaan. Seuraavana päivänä näytelmän ensimmäiset askelmerkit olivatkin jo hahmoteltuna paperille pianon ääressä. Kului kuitenkin reilu vuosi, ennen kuin näytelmä alkoi ilmestyä paperille.

Käsikirjoituksen ainekset olivat muhineet molempien päässä jo ainakin vuoden, Jennillä varmasti pidempään. Aluksi kävimme kelan tuotantoa pitkään läpi ja skannasimme mahdolliset biisit, jotka sopisivat musiikkinäytelmän sisällöksi. Mietimme pitkään sitä, miten tarina uppoaa kappaleisiin, jotka povat näytelmän lähtökohtana. Halusimme saada tarinan ja kappaleiden välille selkeitä syy-seuraussuhteita, etteivät biisit tuntuisi liian irrallisilta.Anssi Kela on ollut heti alusta asti myötämielinen projektillemme. Hänestä on hienoa, että hänen tuotantonsa ja kappaleensa elävät omaa elämäänsä.

Antti Taipale

Näytelmässä seurataan Anssin laulusta 1972- tuttujen henkilöiden elämää, kun Jasmin, Kristian, Susanna, Nurminen ja Pete herätetään ihan uudella tavalla henkiin. Näytelmän tarina on fiktiivinen, mutta tarinassa on paljon samaistuttavaa. Isoja tunteita, traagisia käänteitä, yhteisön voimaa ja pitkiä ystävyyssuhteita. Tarinan ytimessä on syvä inhimillisyys ja rohkeus kuunnella omaa sydäntä. Mikä onkaan parasta nyt, parasta aikaa vai onko se hetki just sitä parasta aikaa.

Näyttelijöitä nähdään lavalla yhteensä 14: Anna Rikman, Alina Tammelin,  Atte Kaukolinna, Erika Miettinen, Henri Johansson, Johanna Punkeri, Marjo Honkaharju, Matti Tegelman, Minerva Viirto, Niila Palhovaara, Onerva Siltanen, Satu Ahjoniemi, Ville Kotiranta ja Väinö Heikkinen.

Tuotannon puolella työskentelee vahvoja ammattilaisia, kuten kapellimestarina Anna Tallgren ja koreografina Maria Krestjanoff. Musiikkituotannosta vastaa Tommi Muhli ja teknisestä tuotannosta Jami Heino. Heidän lisäksi vapaaehtoisia harrastajia on monikymmeninen joukko, jotka mahdollistavat tänäkin kesänä laadukkaan teatterielämyksen.

Vihdin Teatteri toivottaa katsojat lämpimästi tervetulleeksi viettämään ”Parasta aikaa” ja kokemaan tämän upean elämyksen, jota myös kulttuuriteoksi kutsutaan. Kun musiikki ja teatterin tarinallisuus yhdistetään, kaikille kulttuurin ystäville löytyy näyttämöltä jotain omaa, johon samaistua ja jonka ehdottomasti haluaa kokea. Lippukauppa käy kuumana, joten kannustamme hankkimaan liput ajoissa. Näytösaikataulu ja liput myy: NetTicket.fi.

Kommentoi kirjoitusta