Pusulassa vietettiin lauantaina 12.6. pientä autourheilun juhlaa, kun viimeinkin päästiin jakamaan vuoden 2020 huomionosoituksia autourheilun harrastajille.

Vuoden toimitsija -kapan sai somerniemeläinen Harri Lehtimäki. Hänet tunnetaan ahkerana ja luotettavana miehenä hoitamaan erilaisia tehtäviä kisatapahtumissa. Lehtimäeltä löytyy iloinen asenne ja hän on aina valmis tekemään.

Vuoden nuori -pokaalin pokkasi Miska Höglund. Hänellä on jo melkoinen moottoriura takanaan, kun lähdetään laskemaan peltoautorakentamisesta alkaen. Höglund kilpailee jokamiesluokassa ja rallicrossissa, menestystäkin on tullut mukavasti. Koronan myötä hän kokeili myös virtuaalijokkista. Vapaa-ajan ongelmia ei ole, kun arki täyttyy auton rakentamisesta, ansiotyöstä ja koulusta.

Vuoden tulokkaaksi valittiin vanha konkari, joka innostui uudelleen ralliharrastuksesta. Maanrakennusyrittäjä Reijo Laurén luottaa Ford EscortRS BDA kilpuriin, kuten ennenkin. Uusi tuleminen toi heti onnistumisia ja hyviä sijoituksia. Laurén viettää laatuaikaa BDA:n ratissa.

Rallin paras -pokaalin sai sammattilainen Toni Jalava. Hän on jo pitkään harrastanut eri autourheilulajeja, mutta ralli on vakiintunut lajiksi. Kilpurina on Opel AstraGsi. Kuski vie autoaan vauhdikkaasti, joten onnistumisia on kerääntynyt, mutta myös peltivaurioita. Hyvä tallitiimi tekee ihmeitä.

Vuoden paras- ja Vuoden nainen -pokaalit menivät autourheilupariskunnalle. Kohta leppäkorpilaiset Joni ja Mira Wiman ajoivat hyvin voitokkaasti kultaa, hopeaa ja hyviä sijoituksia.

Kolmannen kerran jaettiin Mikko Lehden lahjoittama Huoltomekaanikko-pysti, joka tällä kertaa luovutettiin Auto-Vasenius Oy:lle. Vaseniuksen pojat harrastavat molemmat autourheilua ja koko firma on hyvin myönteinen moottoriurheiluharrastukselle. Auto-Vaseniuksen kautta saa tilattua nopealla aikataululla varaosat ja palvelu pelaa ammattitaidolla ja nykyajan koneilla niin moottoriurheilun harrastajille kuin tavallisille autoilijoillekin.

Nopeiden paras -pokaali meni isälle, tyttärelle ja pojalle eli Sami, Olivia ja Oliver Väreelle. Kyseessä on kova tiimi, jossa koko porukka rakentaa jokkisautoja ja viikonloput menevät melko tarkkaan kisaamassa. Sami Väre ajaa yleisessä, EVK- ja tuuppari-luokissa ja Olivia Väre yleisessä ja naisten luokissa. Viime vuoden kisasaldo sisälsi paljon todella hyviä sijoituksia. Oliver Väre puolestaan on tulevaisuuden toivo.

Tasanopeusajo Pusula- rallikisa heinäkuussa

THU-team järjestää 17.7. Tasanopeusajo Pusula- rallikisan. Kilpailu on hyvin uusi laji vielä, joten mukaan saadaan ehkä 20–25 kilpailijaparia vanhoilla automalleilla. Kilpailussa ei ole suljettuja erikoiskokeita, menestykseen vaikuttaa tasanopeus, joka on alle tietyypin varsinaista nopeusmääritystä.

Elokuun alussa ajetaan WALLIUS JM Somuran radalla, mikäli kokoontumiset silloinkin sallitaan suurille väkimäärille.

Eemil Peltola sai vuoden 2020 Yritteliäin-pokaalin syystäkin, sillä autoja rakennetaan koko ajan, eikä luppoaikaa ole, vaan kilpailuissa käydään ahkerasti. Hienoja sijoituksiakin on tullut sekä mieletön määrä kokemusta. Joka kerta lähdetään kisaamaan voitosta. Tulevaisuuden ajohaasteet Peltolalla ovat JM SM-kilpailussa, johon on melkein valmiina hieno kimalteleva auto. Kilpailusta lähdetään hakemaan kimaltelevaa mitalia.