Viime lauantaina Lohjan Jazz Klubi ry:n sekä Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston jazz-yhtyeet esiintyivät Villa Kokkokallion tunnelmallisessa puutarhassa. Aluksi paikalla oli rauhallisempaa, mutta iltapäivän kuluessa yhä useampi saapui fiilistelemään lämmintä kesäsäätä ravintolan ainutlaatuiseen ympäristöön. 

Roots Blues Band hurmasi heti alkuun

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston Roots Blues Band -yhtye aloitti tapahtuman mukaansatempaavilla kappaleillaan. Musiikki sai yleisön naurahtelemaan ja ottamaan muutamia tanssiaskelia. 

“Me tykätään soittaa rennompaa musiikkia ja improta”, kertoo yhtyeen kitaristi Venla Husso. “Ei tarvitse istua monta tuntia paikallaan ja lukea nuoteista jokaista ääntä oikein.”

“Soitetaan fiilispohjalta”, bändin solisti ja viulisti Senja Hurme jatkaa. “Silloin voi heittäytyä ja hyödyntää opittuja asioita.”

Hurme selittää yhtyeen kokoonpanon muodostumisesta: “Meillä oli jazz-paja musaopistolla ja sanoin Ilkalle, että tulisin mielelläni johonkin bändiin mukaan. Siitä varmaan parin viikon päästä alettiin sitten kokoamaan meidän porukkaa”. 

Yhtye ei ole vielä kerennyt treenaamaan kovinkaan monta kertaa. Silti heillä on ollut jo yksi keikka ennen Villa Kokkokalliossa esiintymistä. 

“Me soitettiin musaopiston päätöskonsertissa”, Husso kertoo. 

Bändin rumpalina toimii Olivia Indrén. Hän laskeskelee yhtyeen treenikertoja olevan takana neljä. 

“Ei me oikeastaan aina edes tiedetä, mitä me keikoilla tehdään”, Indrén naurahtaa. 

Roots Blues Band -yhtyeeseen kuuluu Husson, Hurmeen sekä Indrénin lisäksi taidokkaasti kontrabassoa soittava Kuru Sutinen sekä heidän opettajansa, pianisti Ilkka Joronen.

He eivät osanneet vielä kertoa tulevien keikkojen tarkempia ajankohtia, mutta lupasivat konsertteja olevan suunnittelussa. 

“Tapahtumaa ei tarvinnut kahta kertaa miettiä”, kertoo Tarja Lönnström

Tarja ja Jussi Lönnström ylläpitävät yhdessä Villa Kokkokalliota. Heidän kotinsa on rakennuksen yläkerrassa. 

Tarja Lönnström kertoo Ilkka Jorosen ottaneen häneen yhteyttä ja ehdottaneen jazz-tapahtumaa. 

Lönnström sanoo ettei heidän tarvinneet miettiä tapahtuman järjestämistä kahta kertaa.

“Aivan ihana idea”, hän kehuu hymyillen. “Mutta säätä jouduttiin kuitenkin jännittämään, sillä sisällä tilaa ei olisi ollut riittävästi. Jos ilma siis olisi ollut jotain muuta kuin tänään, niin ei olisi ehkä onnistunut näin hyvin.”

Kesän aikana Villa Kokkokalliossa järjestetään muitakin musiikkitapahtumia. Esimerkiksi Lohjanjärvi festien aikaan esiintyy Petri Pietilä. Ravintolan elämää pystyy seuraamaan sosiaalisista medioista, kuten Facebookista ja Instagramista. 

Aaro Kailasmaa

Roots Blues Band hurmasi kuuntelijat.
Roots Blues Band hurmasi kuuntelijat.