Virkkalan joulunavaus järjestetään ensi perjantaina 25.11. Joulunavaus aloitetaan soihtukulkueella, joka lähtee klo 17.45 Virkkalan VPK-talolta kohti Järnefelt-aukiota. Klo 18.00 Virkkalan torvisoittokunta esittää joulutunnelmaan sopivaa musiikkia Järnefelt-aukiolla, minkä jälkeen  Omena-apteekin apteekkari ja Virkkalan Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja Jarkko Kiuru pitää avajaispuheen. Puheen jälkeen Virkkalan torvisoittokunta viihdyttää ihmisiä, kunnes klo 18.20 Lohjan seurakunnan aluepappi Hanna Tolonen lukee jouluevankeliumin. Torvisoittokunta pääsee ääneen vielä kerran saattelemaan joulunavauksen kohti tapahtuman päättävää ilotulitusta klo 18.30.

–Virkkalan joulunavaus on jälleen koko kylän yhteinen voimanponnistus, sillä järjestävän tahon eli Virkkalan Yrittäjät ry:n ohella myös Virkkalan VPK, Virkkalan Tulentekijät, Virkkalan Tarmo ja seurakunta kantavat kortensa yhteiseen kekoon Virkkalan elävöittämiseksi, kertoo Virkkalan Yrittäjien puheenjohtaja Nina Granath.

Virkkalan joulunavauksia on järjestetty ainakin koko 2000-luvun ajan, joten tapahtuma on ehtinyt jo muodostua perinteeksi. Perinteiset elementit, kuten soihtukulkue ja ilotulitus ovat mukana tapahtumassa tänäkin vuonna. Aikaisemmista vuosista poiketen Vrkkalan Yrittäjät ry jakaa tällä kertaa glögiä ja pipareita joulunavauksessa. Myös joulupukki tulee totta kai Korvatunturilta jakamaan karkkia kilteille lapsille.

–Toivottavasti on poutaa ja pikkupakkasta, niin päästään joulutunnelmaan ja tapahtuman loppuhuipennuksena ilotulituskin näkyy kunnolla! Granath toivoo.

SMS

Tunnelmia Virkkalan joulunavauksesta vuodelta 2016. (Kuva: Jesse Kainulainen)