Kuvassa Virkkalanpäivien järjestäjiä kerääntyneenä Nina Granathin ympärille, jolla käsissään tapahtuma tämän vuoden juliste.

Lauantaina 17.elokuuta Virkkalassa tapahtuu taas, kun Virkkalan raitin ”valtaavat” kymmenet kirppismyyjät ja Virkkalan omat liikkeet levittäytyvät ulkotiloihin, on aika 26.Virkkalapäivien. Virkkalapäivää on yleensä vietetty tässä koulun alkamisen aikoihin aina Yngve Nymanin ideoimisesta alkaen 90-luvulla. Tapahtuman pääkoordinointi on viimeiset vuodet olleet Virkkalan Yrittäjät ry:llä, mutta itse tapahtumaa on toteuttamassa monet Virkkalan yhdistyksistä ja tälläkin kertaa mukana ovat niin Virkkalan ruotsinkieliset Martat, Virkkalan Suomalainen Marttayhdistys., Virkkalan VPK, Virkkalan partio eli Tulentekijät, Virkkalan Tarmo, Lohjan ITF Taekwon-Do ja Virkkalan torvisoittokunta, näistä monet ovat mukana myös klo 9 Hallaskarilta alkavassa paraatissa.

Onkin hyvä muistuttaa kaikille lauantaina Virkkalassa liikkujille, että ainakin kello 9-10 välillä saa varautua pieneen ruuhkaan, kun tapahtuma varsinaisesti alkaa ja paraati on liikkeellä. Paraatia vetää monen vuoden kokemuksella viime vuonna Vuoden Virkkalalaiseksi valittu Jaakko Åkerlund jeepillään, kertoo Virkkalan yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Granath.

Tapahtumassa julkistetaan tänäkin vuonna vuoden virkkalalainen sekä vuoden maksjokelainen eli vuoden Masukas, jonka valinnan on tehnyt Maksjoki seura.

Ohjelmaa lavalla aamusta alkaen

Virallisesti lauantain tapahtuma alkaa, kun paraati saapuu Järnefeltin aukiolle eli Virkkalan torille ja seuraa lipunnosto sekä Virkkalan torvisoittokunta soittaa. Soiton jälkeen kuullaan kaupungin avajaispuhe, jonka tulee pitämään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Luoma.

Aukiolle tulee lauantai aamuna rekka, joka toimii esiintymislavana ja toivommekin, ettei kukaan kirpparimyyjä tulisi aivan lavan läheisyyteen, jotta katsojat pääsevät lähelle katsomaan lavan ohjelmaa. Lavalle tulee Pekka Luoman jälkeen esiintymään Huvitus-yhtye, joka esiintyy kaikkiaan kolme kertaa päivän aikana, kertoo Granath.

Huvitus tarjoaa viihdyttävää musiikkia Virkkalapäivän yleisölle.  Ohjelmistossa omia biisejä ja covereita vuosikymmenten varrelta, kertoo Harri Viinanen Huvitus-yhtyeestä.

Tapahtuman juontaa Huvitus-yhtyeen solisti Annmarie Kuurto. Huvituksen ensimmäisen esiintymisen jälkeen Länsi-Uusimaa lehden Päivi Kallo tulee paikalle Omenatyttöehdokkaiden kanssa ja paikalle on tulossa myös vuoden 2018 Omenatyttö Hanna Vuorenpää. Tyttöjen jälkeen on Huvituksen vuoro uudelleen ja kello 12 julkistetaan sekä vuoden virkkalalainen sekä vuoden Masukas, jonka jälkeen Huvitus esiintyy vielä kerran. Klo 13 on mahdollisuus myös osallistua maksuttoman Kalkki-Petterin valtakunnassa-kävelyyn, joka kestää noin tunnin ja alkaa torilla olevalta Marttojen infopisteeltä kiertäen Virkkalan eri paikkoja. Kävelyn vetää Virkkalan ruotsinkielisten Marttojen Gunilla Räikkönen.

Lavan ulkopuolellakin on tapahtumaa niin liikkeiden edustalla kuin esimerkiksi Virkkalan kirjastolla, missä on kirjojen poistomyyntiä. Marttojen pisteillä puhutaan paremmasta arjesta päivä kerrallaan teemalla ja annetaan vinkkejä miten saada vaatteet kestämään pidempään, ja miten voi tehdä erilaisia uusia asioita vanhoista asioista- ja Marttojen pisteissä saa nimenomaan kysellä neuvoja ja vinkkejä.

Kirpparimyyjät tervetuloa

Tuttuun tapaan ei Virkkalapäivien kirpputoripaikkoja ole varattavissa etukäteen kuin liikkeiden edestä itse kysymällä, muuten koko Virkkalan raitti on myyjille saatavilla nopeimman oikeudella, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle, ja jos et vielä koskaan ole käynyt Virkkalapäivänä Virkkalassa, kannattaa kokeilla, sillä muuten kenties hieman rauhallisempi kylänraitti on aina täynnä ihmisiä Virkkalapäivän aikana. Virkkalapäivänä myös useimmissa Virkkalan liikkeissä on erilaisia tarjouksia ja esimerkiksi Virkkalan AutoStartin edessä on eko-autojen ja autoilijoiden pieni muotoinen kokoontuminen ja Virkkalan kirjaston edustalla ovat Tulentekijät tarjoilemassa muurinpohjalättyjä ja VPK:lla harjoitellaan alkusammutusta ja tarjoillaan makkaraa.

Virkkalapäivä on paikallisten yhdistysten ja liikkeiden yhteinen tapahtuma, jolla tarjotaan kaikille paikallisille sekä vierailijoille elämyksiä, joilla taas jaksaa syksyyn ja talveen.