Virkkalapäivää vietetään lauantaina 13.8. pitkälti aiemmilta vuosilta tuttujen perinteiden mukaisesti.

–Virkkalapäivä järjestetään nyt 29. kerran. Alun perin Virkkalapäivä sai alkunsa tässä rakennuksessa toimineen Yngve Nymanin ideasta, Virkkalan Yrittäjien puheenjohtaja Nina Granath kertoo nykyisin Hilman Herkkuna tunnetussa talossa.

–Aluksi Nyman järjesti tapahtumaa yksin, mutta myöhemmin sitä alkoi järjestää Virkkalan Yrittäjät. Tapahtuman tarkoituksena on elävöittää Virkkalan keskustaa. Virkkalapäivässä on mukana monia eri tahoja. Tämä on paikallisten yhdistysten yhteinen voimanponnistus, Granath jatkaa.

Virkkalapäivä aloitetaan tuttuun tapaan paraatilla, joka kokoontuu entiselle Hallaskarille klo 9.30. Paraatia vetää Virkkalan VPK. Mukana on myös Virkkala torvisoittokunta sekä urheiluseuroja. Järnefelt-aukion tapahtumalavalla on ohjelmaa pitkin päivää. Klo 10.00 aloitetaan lipunnostolla ja torvisoittokunnan musisoinnilla. Klo 10.15 vuorossa on Granathin pitämä avajaispuhe ja 10.30 esiintyy Dealers, jossa soittaa entisiä virkkalalaisia. Klo 11.00 on vuorossa omenatyttöjen esittely ja 11.15 WaudeApples esittelee rivitanssia.

–Näytämme, että rivitanssia voi tanssia uusiinkin hitteihin. Rivitanssia pääsee kokeilemaan itsekin, kertoo Anne Böös.

Klo 11.45 jatketaan liikuntateemalla, kun Mandaram Oy esittelee asahi-terveysliikuntaa. Jos kiinnostus herää, klo 14.00 voi Kalkkipetterin puistossa osallistua ilmaiselle asahi-tunnille. Klo 12.00 julkistetaan Vuoden virkkalalainen, jonka valitsee Virkkalan Yrittäjien hallitus. Vuoden Masukasta sen sijaan ei valita tänä vuonna. Klo 12.15 The Dealers jatkaa kansan viihdyttämistä. Tapahtuman juontaa niin tv:stä kuin Rengasmestareistakin tuttu Simo Takanen.

Iitu Kuosmanen (Virkkalan Tulentekijät, vas), Jouni Hietanen (Virkkalan VPK), Nina Granath (Hilman Herkku, Virkkalan Yrittäjien puheenjohtaja), Mikko Mustalahti (Virkkalan Tarmo), Ritva Lempiäinen (Virkkalan suomalaiset martat), Terhi Salonen (Virkkalan MLL), Kirsi Kinnunen (Virkkalan Yrittäjät), Maini Schildt (Mandaram Oy), Anne Böös (WaudeApples), Hilkka Fagerström (Virkkalan ruotsalaiset martat) ja Gunilla Räikkönen (Virkkalan suomalaiset martat).

Kulttuurikävely ja paljon muuta

Tapahtumaa riittää muuallakin kuin Järnefelt-aukiolla. Klo 11.00 Virkkalantiellä pelataan katukäsipallo-ottelu ViTa vastaan Riihimäen Cocks. Klo 12.15 on syventyä Virkkalan historiaan ja osallistua Gunilla Räikkösen vetämälle kiertokävelylle, jonka aiheena ovat Virkkalan teollisuuspatruunat. Torilta alkava kävely kiertää Kässän talon kautta Kalkkipetterin puistoon ja kestää noin tunnin. Matkaa kertyy 1,5 kilometriä. Kävely on ilmainen, mutta paikka sille tulee varata etukäteen Hilman Herkusta. Mukaan mahtuu 25 henkeä.

Virkkalan MLL:n tilassa on avoimet ovet sekä kahvi- ja leivonnaistarjoilu. Lapsille ohjelmassa on kasvomaalausta ja taikurin esitys. Virkkalapäivässä onkin hyvä tilaisuus tulla tutustumaan paikkoihin esimerkiksi pian aukeavaa perhekahvilaa ajatellen.

Virkkalan Tulentekijät esittelevät partiotoimintaansa ja järjestävät toimintapisteen. Virkkalan VPK:lla on avoimet ovet klo 10.00–13.00. Paloasemalla on kalustoesittelyä ja makkaratarjoilu.

–Esittelemme myös uutta kalustoamme, kuten suuronnettomuuksia varten tarkoitettua ensihoitotelttaa, kertoo Jouni Hietanen.

Tapahtumassa ovat mukana sekä Virkkalan suomenkieliset että ruotsinkieliset martat. Heidän käsityömyynnistään voi ostaa mm. mattoja, pyyhkeitä, laudeliinoja, sukkia ja lapasia.

Kirpputorimyyntiä ja musiikkia

Tuttuun tapaan kirpputoripöydät valtaavat jälleen katukuvan. Myyntipaikat ovat ilmaisia, mutta Granath muistuttaa, että jos myyntipöytänsä pystyttää jonkin liikkeen eteen, täytyy liikkeenharjoittajalta tai tontin omistajalta pyytää lupa. Paikallisilla liikkeillä voi olla Virkkalapäivän tarjouksia. Kirjastossa on poistomyynti. Katusoittajiakin saatetaan Virkkalassa nähdä tapahtuman aikana.

Musiikin ystäville riittää ohjelmaa iltaan saakka, sillä Delta Soundin pihalla järjestetään Gardenfest-tapahtuma klo 13.00–21.00. Kässän talossa puolestaan kuullaan Lohjan Laulupäivien kesäkonsertti klo 14.00. Esiintymässä ovat mm. Jorma Elorinne ja Saana-Maaria Tenkanen.

SMS