Tänään: 19.07.2024

Päätoimittaja

Virkkalapäivää vietettiin 27.kerran aurinkoisessa säässä

Vaikka alkuvuosi ja kesä on menty maailmaa kiusaavan viruksen merkeissä, vietettiin Lohjalla perinteiset kesätapahtumat peräkkäisinä viikonloppuina tuttuun tapaan. Ensin oli keskustan Laurinpäivä ja nyt viime lauantaina Virkkalan Virkkalapäivä.

Virkkalapäivä oli saanut taas ihmiset liikkeelle, ja vaikka yleinen tilanne oli vähentänyt hieman kirpputorimyyjiä ja liikkeellä olevaa väkeä, oli Virkkalan raitti hyvin kansoitettu. Järnefeltin aukiolle tuodun lavan ohjelma on musiikkipitoista ja väliajoin päivän juontaja Ulla Hillebrandt kertoi esiintyjistä sekä Virkkalan liikkeiden tarjouksista. Kaupunginjohtaja Mika Sivula kävi tuomassa kaupungin terveiset aamupäivän tapahtumassa ja jäi hetkeksi myös kiertelemään ihmisten joukossa ihmisiä tavaten ja kaupunginjohtajan terveisiä kertoillen. Sivulan puheessakin tuli esille tämän hetken erikoinen maailmantilanne ja sen vaikutukset myös Lohjan kaupungin tilanteeseen.

Virkkalapäivä on ollut aina myös paikallisten poliitikkojen ja puolueiden esillä olo mahdollisuus ja tällä kertaa paikalla olivat Vihreät, Kokoomus sekä Perussuomalaiset omilla ständeillään. Perinteisistä marttojen kojuista paikalla oli vain Virkkalan suomenkieliset Martat, kun toiset yhdistykset olivat päättäneet olla osallistumatta tapahtumaan terveydellisistä syistä, onhan monet heidän jäsenistään riskiryhmään kuuluvia.

Vuoden Virkkalalainen julistettiin sitten keskipäivällä ja Virkkalan Yrittäjät ry:n valintaa helpotti tänä vuonna Virkkalan kaupoissa käynnissä ollut äänestys, jonka vastauksissa monissa oli noussut esille Virkkalan keskustan kahvila Hilman Herkku ja sen omistaja Nina Granath. Näin siis kävi, että Virkkalan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen Matti Salo kukitti vuoden 2020 virkkalalaiseksi oman yhdistyksenä puheenjohtajan eli Hilman Herkun omistajan Nina Granathin. Nina kiitteli omassa puheessaan niitä kaikkia yhdistyksiä, jotka olivat mukana mahdollistamassa tämän vuoden tapahtumaa, ja varsinkin kuljetusliike P.Lindström Oy:tä, jonka rekka toimi tapahtumalavana.

Vuoden Masukkaaksi Maksjoki-seura valitsi tänä vuonna Raila Silvennoisen, joka on tuttu mm. Kässäntalolta sekä seniorikahviloista. Raila sanoikin Maksjoki-seuran puheenjohtaja Reijo Perkiomäen kukituksen ja lahjan saamisen jälkeen, että hän sai kunnian varmasti nimenomaan vapaaehtoistoiminnastaan näissä yhdistyksissä.

Virkkalapäivän tulevaisuus

Tänä vuonna Virkkalapäivä näytti jälleen, että tapahtumalla on kysyntää. Vaikka virus verotti luonnollisesti kävijöitä ja myyjiä, riitti Virkkalan kaduilla kuitenkin perheitä ja vanhempia kansalaisia välillä jopa ”ryysikseksi” saakka, eli suomalaisittain oltiin aivan toisten iholla.

Virkkalan yrittäjien puheenjohtaja Nina Granath ja hallituksen jäsen Matti Salo sanoivatkin, että jatkossa pitää tapahtumaa kehittää. Tämä vuosi oli kaikessa suhteessa hankala, ja pitkään oli epäselvää, voidaanko tapahtumaa edes järjestää, mutta Virkkalan perinteen onneksi, tapahtuma onnistui.

Aiempina vuosina välillä on tapahtumalla ollut myös oma teema ja kenties tulevina vuosina voisikin tapahtuman teema olla jokin sellainen, joka toisi entistä laajemmin nuoria perheitä tutustumaan Virkkalaan mahdollisena asuinpaikkana.

Ensimmäinen Garden Fest tapahtuma

Tänä vuonna koettiin myös ensimmäinen Garden Fest Virkkalassa, kun Virkkalaan tänä kesänä musiikkiliikkeen Delta Soundin avannut Rami Heinonen järjesti verkostonsa kanssa koko perheen musiikkitapahtuman puistokonserttina. Rami kertoikin jo ennen tapahtumaa, ettei häntä ollut tarvinnut paljoa puhua ympäri, jotta tällainen ilmainen tapahtuma oli mahdollista. Tapahtumassa esiintyi sekä paikallisia, että lähialueen sekä harrastaja että ammattimuusikoita. Rami Heinonen kertoi tapahtuman sujuneen hyvin ja kävijöitä oli riittänyt koko päiväksi. Esimerkiksi Markojuhani Rautavaaran aikaan piha oli aivan täynnä.