Lohjan taideyhdistyksen kevätnäyttely järjestetään tällä kertaa virtuaalinäyttelynä. Yhdistyksen puheenjohtaja Katja Närhi kertoo, että virtuaalinäyttely järjestetään nyt toista kertaa.

–Viime vuonna pidimme koronan vuoksi ensimmäisen virtuaalinäyttelyn. Tästä näyttelystä päätettiin tammikuussa, jolloin koronarajoituksia oli vielä paljon. Silloin päätimme, ettei toteuteta näyttelyä vielä Kässän talolla, Närhi avaa.

Hän ei tiedä toista taideyhdistystä, joka olisi järjestänyt virtuaalinäyttelyn. Kokemukset ovat kuitenkin olleet myönteisiä.

–Halusimme tarjota jäsenillemme joka tapauksessa mahdollisuuden saada teoksiaan esille. Saimme hyvää palautetta ja paljo näkyvyyttä, kun jäsenet pystyivät jakamaa näyttelylinkkiä verkossa.

Virtuaalinäyttely osoittautui siis toimivaksi ratkaisuksi, vaikka se ei live-näyttelyä aivan korvaakaan.

–Tänä päivänä ihmiset ovat paljon verkossa ja rajoittavat ehkä edelleen liikkumistaan koronan vuoksi, Närhi toteaa.

Näyttelyyn voi tutustua netissä 20.4. saakka. Osoite löytyy yhdistyksen verkkosivuilta. Melkein kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä.


Tarja Seewaldin teos Viinitarhassa.

Elämä voittaa

Kevätnäyttely koostuu pääasiassa maalauksista. Yhdistyksen jäsenet saivat kukin tarjota mukaan kahta teostaan. Varsinaista teemaa näyttelyllä ei ole, mutta yhdistys julkaisi näyttelyn nimen alkuvuodesta, jotta sitä pystyi käyttämään maalausinspiraationa. Näyttelyn nimi ”Elämä voittaa” viittasi alun perin koronapandemiasta selviytymiseen, mutta sittemmin se on saanut muitakin merkityksiä.

–Vuoden alussa, kun nimesimme näyttelyn, korona oli suurin puheenaihe, mutta nyt on tullut vielä isompi. On se tuntunut vähän hankalalta, että alanpa nyt maalata, kun toisaalla soditaan, Närhi pohtii.

–Toivottavasti taiteen tekeminen tuo kuitenkin lohtua. Yksinäisyys on lisääntynyt koronan myötä, joten olemme kannustaneet jäseniämme maalaamaan ja aloitimme avoimen ateljeen heti, kun korona salli, hän jatkaa.

Närhi toivoo, että kesänäyttely voidaan jo pitää Kässällä. Tuolloin suunnitelmissa on tuoda pihalle ympäristötaidettakin.


Marjis Romanaisen teos Viimein kesä.

Avoin ateljee kutsuu maalaamaan yhdessä

Lohjan taideyhdistyksen historia yltää vuosikymmenten taakse. Vuonna 2019 juhlittiin 60-vuotissyntymäpäiviä. Seuran toimintaan kuuluu kursseja sekä avoin ateljee -toimintaa. Joka toinen lauantai piirretään elävästä mallista. Avoin ateljee on avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 10.00–14.00. Silloin Kässän talolle voi tulla maalaamaan itsekseen. Tarkemmat tiedot löytyvät yhdistyksen verkkosivujen kautta.

Närhi kertoo, että myös kesän kursseja suunnitellaan jo. Tähän mennessä on päätetty jo 10.7. järjestettävästä akvarellimaalauskurssista. Kurssi järjestetään taidemaalari Helena Schjerfbeckin syntymäpäivänä.

SMS


Reima Peltosen teos Valo voittaa.