Lähes 5 500 henkilöä toimii läheisensä pääasiallisena auttajana Hiiden alueella. Oletko sinä yksi heistä? Läheisen auttaminen ja hoivaaminen on merkityksellistä ja palkitsevaa, mutta ajoittain myös kuormittavaa. Omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen tulee aina olla oikeus ja mahdollisuus, jotta jaksaa tukea ja huolehtia läheistään.

Hiiden Omaishoitajien OmaisOiva-toiminta, jonka viides toimintavuosi käynnistyi, tarjoaa yksilö- ja vertaistukea. Puhelimitse on saatavilla omaishoitoon liittyvissä asioissa kahdenkeskistä, luottamuksellista keskustelutukea ja neuvontaa. Jaettu huoli on helpompi kantaa ja voimme yhdessä miettiä, millainen toiminta tuo juuri sinulle jaksamista arkeen ja on mahdollista.

Uutena toimintana tuodaan tiistaiaamupäivien iloksi verkossa tapahtuvan tuolijumppa. Siihen voi osallistua turvallisesti suoraan omasta kodista ajalla 20.4.–11.5. klo 11.00–12.00. Ohjaajana toimii liikunnanohjaaja Tiina Aaltonen Liikunta Ilona Oy:stä.

Kevään molemmilla verkkoluennoilla on aiheena omien voimavarojen vahvistaminen. Tiistaina 27.4. klo 17.30 alkaen psykoterapeutti Terhi Lahti johdattelee meidät jaksamisen eväiden äärelle. Luento on tarkoitettu kaikille läheisestään huolehtiville. Puolisoaan hoivaaville on tarjolla ti 18.5. klo 17.30 alkaen parisuhteen rakentamisen työvälineitä. Illan tarkoitus on herättää ajatuksia sekä kiinnostua oman parisuhteen hoitamisesta. Aihetta käsittelemässä Parisuhdekeskus Katajan PariAsiaa®-koulutuksen käyneet OmaisOiva-koordinaattorit Minna Mäenpää ja Heidi Puumalainen. Molemmille luennoille pääsee osallistumaan Hiiden Omaishoitajien verkkosivujen kautta.

Haastavatko alle kouluikäisen lapsen itsesäätelyn haasteet sinut vanhempana? Verkkotapaamisia aiheen tiimoilta järjestetään tiistaisin 4.5. ja 25.5 klo 18.00–19.15. Mukana on Lohjan kaupungin varhaiskasvatuksen opettaja Sanna Kekkonen. Erityislasten huoltajille äideille ja isille sekä muille läheisistään huolehtiville on tarjolla myös säännöllistä vertaistoimintaa. Lisäksi järjestetään teemakahviloita ja omaishoitajien Ovet-valmennuksia.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) rahoittaa OmaisOiva-toimintaa Veikkauksen tuotoilla. Osallistuminen ei edellytä omaishoitosopimusta eikä yhdistyksen jäsenyyttä. Lisätietoja puhelimitse tai Hiiden Omaishoitajien verkkosivujen kautta. Digiohjausta on tarjolla verkko-osallistumisen tueksi. Yhteystiedot: OmaisOiva-ohjaajat Pirjo Mäkinen p. 040 580 0442 ja Katja Sandholm p. 044 986 7187 ja OmaisOiva-koordinaattori Minna Mäenpää p. 040 189 2121 tai sähköpostitse: etunimi.sukunimi@hiidenomaishoitajat.fi.