Muotitoimittaja ja vaatesuunnittelija Jaakko Selin on valittu Lohjan Yhteislyseon lukion Vuoden Alumniksi 2022. Selin on tullut tunnetuksi lukuisista mm. muotia ja matkailua käsittelevistä tv-ohjelmistaan ja kirjoistaan sekä pitkästä pestistään tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton selostajatoimittajana.

Lohjalla lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt Jaakko Selin kirjoitti ylioppilaaksi Lohjan Lukiosta vuonna 1979. Kouluajoiltaan hänet muistetaan innokkaana esiintyjänä, joka toimi aktiivisesti mm. näytelmäkerhoissa. 1970- luvulla hän innostui diskotanssista ja eteni edustamaan Suomea lajin maailmanmestaruuskilpailuissa Lontoossa vuosina 1978 ja 1980. Lukion jälkeen Selin opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa elokuvaa, televisiota ja vaatesuunnittelua valmistuen taiteen maisteriksi.

Selin on työskennellyt toimittajana mm. Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä ja City-lehdessä. Television puolelta hänet muistetaan ohjelmista Asu vapaa, Kesäparatiisi, Kotisatama ja Suomen Muodin huipulle. Ohjelmassaan Jaakko ja maailmanvalloittajat Selin esitteli ulkomailla uraansa luoneita suomalaisia. Jaakon matkassa -ohjelmassa vierailtiin eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten vieraana. Ohjelmien ja lehtijuttujen teko sekä kolmen kirjan kirjoittaminen on vienyt Selinin vierailemaan noin sadassa eri maassa.

Tällä hetkellä Porvoossa nykyisin asuva Selin keskittyy omaa nimeään kantavan 20 vuotta täyttävän vaatemalliston suunnitteluun ja kehittämiseen. Osa tuotteista valmistetaan Lohjalla. Työn alla on myös pitkäaikainen kirjahaave: teos Joonian meren seitsemästä saaresta.

Lohjan Yhteislyseon Alumnit ja Seniorit ry. nimeää koulun entisistä oppilaista vuosittain Vuoden Alumnin, joka on omalla elämänalueellaan toiminut ansiokkaasti edustaen koulun perinnettä. Yhdistyksen tavoitteena on valita monipuolisesti yhteiskunnan eri osa-alueita edustava henkilö vuodeksi tähän kunniatehtävään. Alumnin nimeämisellä halutaan kertoa tämän päivän koulun opiskelijoille aiempien oppilaspolvien yksilöiden elämänurasta ja niistä mahdollisuuksista, joita koulun jälkeisen elämän uravalintojen tekeminen tarjoaa. Vuoden Alumnin nimeäminen toteuttaa osaltaan yhdistyksen säännöissä määriteltyä tehtävää toimia koulun entisten oppilaiden ja opettajien sekä tämän päivän opiskelijoiden yhdyssiteenä.

Jaakko Selin tunnetaan mm. monsta muotia ja matkailua käsittelevistä tv-ohjelmista sekä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton selostajatoimittajana.