Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Vuoden sykähdyttävin opiskelijatapahtuma järjestetään Lohjalla

appro, opiskelijat

Torstaina 4.4. Lohjan kadut ja kuppilat täyttyvät opiskelijoista, kun Lohjan Appro järjestetään jo kolmannen kerran.

–Haluamme luoda Lohjalle opiskelijakulttuuria ja hyvät kemut. Ajatuksena on kierrellä eri paikoissa Lohjalla, nähdä vanhoja kavereita ja tutustua uusiin ihmisiin, kertoo Tommi Manninen.

Hän oli mukana jo ensimmäisenkin appron järjestelyissä kolme vuotta sitten.

–Visionääri Aleksi Hannuksela ehdotti approa. Mietin kolme sekuntia ja ajattelin sitten, että täytyy lähteä mukaan järjestämään sitä, Manninen kertoo.

Lohjan Appro on parissa vuodessa kasvanut ja kehittynyt.

–Nyt tiedämme, mitä teemme. Se näkyy otteissamme ja tapahtumaa on ollut kiva järjestää, kun tietää, mitä on tekemässä, eikä tarvitse jännittää. Olemme myös luoneen brändin Lohjan Approsta, Manninen kertoo.

Joni Korhonen lisää, että parin vuoden aikana tieto Lohjan Approsta on kiirinyt pitkälle opiskelijapiireissä. Lohjalle saavutaankin sankoin joukoin. Approon on tulossa 600 henkeä ja liput myytiin loppuun parissa päivässä. Tulijoita olisi enemmänkin, mutta tilat asettavat omat rajoituksensa osallistujamäärälle.

Korhonen oli pohtinut juhlien järjestämistä jo ennen Lohjan ensimmäistä approa.

–Ajattelin, että olisi kiva järjestää tapahtuma. Sitten Tommi järjesti ensimmäisen appron. Itse olen nyt toista vuotta järjestämässä tätä, hän kertoo.

Aaltoyliopistossa kiinteistötaloutta opiskeleva Eero Leinonen ja sähkötekniikkaa opiskeleva Henrik Hillner ovat mukana tapahtumajärjestelyissä ensimmäistä kertaa.

–Halusin ehdottomasti tulla mukaan, kun kuulin tästä ja oli mahdollisuus osallistua. On hienoa järjestää tapahtuma, joka tuo vanhat kaverit yhteen. Olen ennenkin järjestänyt juhlia, kuten pikkujouluja kaverien kanssa, kertoo Leinonen.

Hillner päätyi mukaan tavattuaan Mannisen.

–Aloimme puhua Lohjasta, kun olen täältä kotoisin. Ajattelin, että miksen lähtisi mukaan, hän kertoo.

Lohjan Approa järjestämässä ovat olleet myös Teemu Tarvonen, Jenna Tapiola ja Markus Lönnqvist.

–Kaikki ovat olleet aktiivisesti mukana. Meillä on hyvä yhteishenki, joten tapahtumaa on ollut kiva järjestää, Manninen tiivistää kaikkien puolesta.

Vanhat kaverit kokoontuvat yhteen vuoden poikkitieteellisimpään tapahtumaan

Lohjan Appro vetää opiskelijoita ympäri Suomea aina Lappia myöten vuoden sykähdyttävimpään tapahtumaan, kuten järjestäjät tapahtumaa kuvailevat.

–Osallistujia tulee kaikkialta, missä on yliopistoja ja korkeakouluja. Lohjalta on lähdetty hyvin moniin paikkoihin opiskelemaan. Tämä on hieno appro siitä, että tässä kokoonnutaan yhteen tapaamaan vanhoja kavereita, toteaa Leinonen.

–Luokittelemme ylpeinä tämän poikkitieteellisimmäksi tapahtumaksi suhteessa osallistujamäärään, määrittelee Manninen.

–Poikkitieteellisimmäksi ja sykähdyttävimmäksi, tarkentaa Hillner.

–Ja mahtavimmaksi ja kauneimmaksi, lisää Korhonen.

Kaikilla tapahtumaan tulijoilla on jokin linkki Lohjaan. Monet ovat täältä kotoisin, toiset taas tulevat lohjalaisten kaveriensa kanssa tapahtumaan. Mukana on opiskelijoilta myös Laurean Lohjan kampukselta. Linkki löytyy myös järjestäjiltä. Manninen opiskelee kauppatieteitä Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa, mutta haluaa järjestää appron juurillaan Lohjalla. Hillner on kotoisin Lohjalta, mutta asuu nykyään Otaniemessä. Korhonen asuu tälläkin hetkellä Lohjalla. Leinonen puolestaan on kotoisin Vihdistä.

He kertovat kuulleensa, että approja on järjestetty ainakin jo 1960-luvulla, mutta niiden suosio on noussut koko ajan ja internetin aikana tietoa tapahtumista on helppo jakaa ympäri Suomen.

–Ehkä nuoret ovat myös ulospäin suuntautuneempia nykyään ja lähtevät rohkeammin uusille paikkakunnille tutustumaan ihmisiin. Tässä on yksi mahdollisuus nähdä Suomen eri paikkoja, pohtii Korhonen.

–Olen itsekin innostunut kiertämään approja. Se on hauska mahdollisuus nähdä eri paikkakuntien juhlia ja tavata vanhoja tuttuja, toteaa Leinonen.

Eero Leinonen (vas), Henrik Hillner, Tommi Manninen ja Joni Korhonen kertovat, että Lohjan Approssa on tarkoitus sekä tavata vanhoja kavereita että tutustua uusiin ihmisiin.


Kierros ympäri keskustan

Appro alkaa kello 17.00 Gasthaus Lohjasta.

–Tämän vuoden erikoisuutena on aloitusskumppa ensimmäisellä rastilla. Sen myötä päästään heti fiilikseen. Siitä alkaa perinteinen baarikierros. Välillä on vähän syömistäkin ja jatkot Monacossa, Hillner kertoo.

Esiintyjiä on tällä kertaa kolme aiemman yhden sijaan. Jatkoilla esiintyvät Adiva ja Fibonaji sekä pääesiintyjänä Gettomasa. Adiva nimen takaa löytyy Joni Korhonen.

–Tein huvikseni sanat yhteen biisiin. Siitä se lähti ja halusin jatkaa. Teen hyvin monenlaisia biisejä. Studiossa olin ensimmäisen kerran vuosi sitten ja albumi on tulossa hetken päästä, hän kertoo.

Kierroksen varrella kerätään leimoja passiin. Leiman saa ostettuaan yhden juoman kustakin kierroksen varrella olevasta paikasta. Manninen muistuttaa, ettei juoman tarvitse sisältää alkoholia.

–Kannustamme alkoholittomuuteen, hän toteaa.

Juhlinta vaikuttaa sujuneen silti hyvin, vaikka juomia olisi hieman terästettykin. Rastipaikkojen pitäjiltä on nimittäin kysytty aiemmista tapahtumista, miten nuoret ovat käyttäytyneet.

–He ovat sanoneet, että todella hyvin. Tapahtumissa on keskitytty kuulumisten vaihtoon ja järjestyshäiriöt ovat olleet nollassa, Manninen kertoo.

Kierroksen varrelta löytyvät Gasthaus Lohja, Room 55, Kiss Bar Lohja, Caballo Bayo, Pubi & Yökerho Wäinö, Wanha Mestari, Monaco Nightclub Lohja, Kotipizza ja R-kioski. Monaco Nightclub on varattu opiskelijoille kello 24.00 saakka, jonka jälkeen se aukeaa myös muille asiakkaille. Muut paikat on kaikille avoinna koko illan.

–Nuorilta voi tulla tapahtumaan kysymään, mitä opiskelijoille kuuluu ja miten nykynuorilla menee. Tämä on myös mahtava mahdollisuus tulla katsomaan opiskelijakulttuuria, Manninen sanoo.

SMS