Päätoimittaja

Vuoden virkkalalainen on yrittäjä Anne Böös

Lauantaina vietettiin järjestyksessään 28. kertaa Virkkalapäivää ja samalla valittiin vuoden virkkalalainen. Lauantaina Suomen sää näytti kaikki eri puolensa rankasta sateesta kuumaan auringonpoltteeseen ja kaikkeen siltä väliltä. Juuri sillä hetkellä, kun Virkkalan yrittäjien puheenjohtaja Nina Granath oli kertomassa kuka tällä kertaa saa kunnian olla vuoden virkkalalainen, taivaat aukesivat ja vettä tuli kaatamalla.

Vuoden virkkalalainen 2021: Anne Böös

Tällä kertaa Virkkalan yrittäjät ry valitsi vuoden virkkalalaiseksi yli 40 vuotta yritystään Parturikampaamo Pirannea Virkkalassa vetäneen Anne Böösin. Samalla Virkkalan yrittäjät ry antoi myös kunnianmaininnan tänä vuonna 100 vuotta täyttäneelle Virkkalan vapaapalokunnalle, jonka vapaaehtoistyötä ilman ei Virkkalapäiviäkään olisi. Virkkalan VPK:n puolesta kunniakirjan ja onnittelukukat kävi noutamassa palokunnan päällikkö Jouni Hietanen.

Vuoden Masukas Reijo Faaler

Vuoden Masukas on Etelä-Lohjan aluetoimikunnan aktiivinen jäsen Reijo Faaler. Hän on viime aikoina toiminut määrätietoisesti hankkeessa, jossa tarkoituksena on saada koirapuisto Virkkalaan. Tätä hanketta varten on perustettu nyt uusi yhdistys Lohjan Koiraharrastajat ry. Reijo on toiminut myös mukana SPR:n ensiapuryhmässä. Vuoden Masukas arvonimi on myönnetty Maksjokiseuran toimesta nyt vuodesta 2010 alkaen.

Nuoria myyjiä

Virkkalapäivät näytti tänäkin vuonna, että tapahtumalle on kysyntää. Vaikka on korona ja sää oli epävakaa, oli tälläkin kertaa Virkkalantien varteen kerääntynyt kohtuullinen määrä kirpparimyyjiä, ja mikä parasta, suuri osa myyjistä oli nuorempia virkkalalaisia. Paikalla oli myös jokunen paikallinen yhdistys sekä ammattimyyjä, mutta kaikesta kävi ilmi, että Virkkalapäivää oli odotettu, sekä myyjien että kävijöiden puolelta. Tapahtumassa oli otettu nykyinen koronatilanne kohtuullisesti huomioon ja myyjien välillä oli hyvät turvavälit. Ainoa huomioitava ja moitittava asia oli kirpparimyyjien käsidesivarautuminen – suurimmalla osalla pöydistä, ei edes ammattimyyjillä, ollut tarjolla käsidesiä, vaikka se olisi ollut tämänhetken kokoontumismääräysten mukaisesti tarpeen.

Tänä vuonna tapahtumassa oli uutta mm. Virkkalan Tarmon ja Riihimäen Cocksin pelaama katukäsipallo-ottelu, jonka veivät isännät näytöstyyliin.

Kalkkirock

Tänä vuonna Virkkalapäivien päätyttyä alkoi Kalkkipetterin alueella Evästorpan takana musiikkitapahtuma Kalkkirock. Me kerroimme tapahtumasta etukäteen Lännen Helmessä ja muistutimme vielä viime viikolla ja tapahtuma sai muutenkin huomiota paikallisesti ja sääkin tuli suotuisaksi auringon tullessa lämmittämään iltapäiväksi. Tuleeko Kalkkirock tapahtumasta vuosittaista tapahtumaa, sen saamme varmasti kuulla myöhemmin tapahtuman järjestäneeltä Teatteri Trala ry:ltä.