Vuosi 2020 on nyt jäänyt taakse kaikkine erikoisine tapahtumineen. Vuosi 2021 alkaa edellisen vuoden jälkimainingeissa, ja vaikka maailmalla raivoavalle virukselle on tullut rokotuksia, ei talouden pyörät ole vielä päässeet takaisin raiteilleen ja tämä vuosi tulee olemaan monelle liiketoiminnalle vielä vaikeata. Ei vain ravintoloille, tai erikoismyymälöille, vaan kaikille.

Alkuvuosi kun päästään vauhtiin alkaa sekä lehdissä, että sosiaalisessa mediassa vähitellen näkyä myös tuleva kevään kuntavaalit. Tänäkin vuonna vaalien teemat liittyvät aivan varmasti talouteen, terveyteen, luontoon ja kaupungin ja kunnan tulevaisuuteen, mutta onko tänä vuonna tulossa uusia paikallispoliitikkoja, jotka haluavat tulla oikeasti esille kertomalla itsestään? Esimerkiksi Ykkös-Lohjalla on tarjota paikallispolitiikkaan oma nettisivu www.kuntavaalitlohja.fi, jolle jokainen oman äänensä kuuluville haluava ehdokas pääsee kirjoittamaan. Tuleeko näitä aktiivisia paikallisia poliitikkoja esille, sen näyttää tulevat reilut kolme kuukautta.

Kuntavaalit ja asuntomessut

Tänä vuonna Lohjalla on myös asuntomessut. Asuntomessuja pidetään aina alueen omana markkinointitapahtumana potentiaalisten uusien kuntalaisten houkuttelemiseksi paik-kakunnalle. Lohjalla on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana ollut useampia teemoja, omena, vesi, perhe, luonto, mutta onko joku näistä vanhoista teemoista kenties yhä se paras, ja tiedätkö mikä on Lohjan kaupungin teema nykyään?
Jos Lohjaa markkinoidaan järvikaupunkina, pitäisikö sen osata myös hyödyntää järveään paremmin?

Lohjan kanssa samankokoisia kaupunkeja ovat esimerkiksi Hyvinkää, Kokkola, Järvenpää sekä samassa mittakaavassa myös Salo ja Kotka sekä Mikkeli. Jos olette erimieltä edellisen ajatuksen kanssa markkinoinnista, kannattaa käydä näillä listatuilla sivustoilla tutustumassa – eikös se ensimmäinen sivu, kun haluaa tutustua kaupunkiin, olekin se kaupungin oma sivu.

Miksi joku haluaisi muuttaa Lohjalle eikä esimerkiksi Järvenpäähän tai Hyvinkäälle?

Ykkös-Lohja 2021

Tämä vuosi on Ykkös-Lohjalle jälleen yksi vuosi lisää paikallisuutisointia pienillä resursseilla. Menneen vuoden aikana Suomessa ostettiin Ykkös-Lohjan kaltaisia pieniä julkaisijoita, ja aivan naapurissa näin tapahtui Vihdissä ja Karkkilassa. Ykkös-Lohjan tyyliset yksittäiset, paikalliset yksityiset lehdet alkavat olla Suomessa harvinaisia, mutta ainakin vielä näillä näkymin Ykkös-Lohja jatkaa tämänkin vuoden täysin itsenäisenä, ja toivomme paikallisten mainostajien, yrittäjien arvostavan olemassaoloamme ja nimenomaan sitä paikallisuutta, mitä isolla P:llä edustamme.

Lupaamme tänäkin vuonna tehdä kaiken mitä teemme, niin hyvin kuin osaamme, kehittäen samalla osaa toimintaamme ja osaamistamme niillä resursseilla, mitä meillä on käytettävissä. Tervetuloa seuraamaan meitä niin lehden sivuilla kuin www.ykkoslohja.fi osoitteessa kotisivuillamme, missä jokainen lehden artikkelimme on maksutta luettavissa sekä Googlella löydettävissä.

KO