Vuonna 2024 häätrendit heijastavat luonnonläheisyyttä ja harmonisia värejä. Vihreän eri sävyt, murretut pastellivärit ja lämpimät maan sävyt luovat rauhallisen ja tasapainoisen tunnelman. Kestävä kehitys on myös keskeisessä roolissa: kierrätetyt materiaalit ja lähituotanto ovat suosittuja valintoja.

Vuoden 2024 kukkatrendeissä suositaan villejä ja luonnollisia asetelmia. Suuret, näyttävät kukkakimput antavat tilaa minimalistisemmille ja harkituille asetelmille. Koristelussa korostetaan yksinkertaisuutta ja luonnonmateriaalien, kuten puun ja kiven, käyttöä.

Hääpuvut vuonna 2024 korostavat yksilöllisyyttä ja mukavuutta. Puvuissa nähdään paljon yksityiskohtia, kuten pitsiä ja kirjailuja, mutta muotokieli säilyy yksinkertaisena ja eleganttina. Nykyään monet morsiamet valitsevat mekkoja, joissa on selkeästi yksinkertaiset leikkaukset ja jotka hyödyntävät läpinäkyviä kankaita. Tämä antaa morsiamille mahdollisuuden näyttää tyylikkäiltä ja hienostuneilta ilman liiallista prameilua. Miesten pukeutumisessa suositaan klassista tyyliä nykyaikaisilla yksityiskohdilla.

Ruokatrendeissä korostetaan paikallisia raaka-aineita ja sesongin herkkuja. Häiden menut koostuvat pienistä, taidokkaasti valmistetuista annoksista. Juomavalikoimassa suositaan paikallisia pienpanimo-oluita ja artesaaniviinejä.

Vihkimiset muuttuvat yhä henkilökohtaisemmiksi. Parit valitsevat omat vihkikaavansa ja seremoniansa, jotka kuvastavat heidän tarinaansa ja arvojaan. Suosittuja vihkipaikkoja ovat luonnon keskellä sijaitsevat metsät ja rannat.

Häävalokuvauksessa suositaan luonnollista ja spontaania tyyliä. Pariskunnat haluavat näyttää kuvissa aidosti itseltään. Videokuvaus on yhä suositumpaa, ja siinä keskitytään tarinankerrontaan ja tunnelman välittämiseen.

Vuoden 2024 häätrendit heijastavat yksilöllisyyttä, luonnonläheisyyttä ja kestävyyttä. Olipa kyse sitten koristelusta, pukumuodista tai juhlien järjestämisestä, on hyvä ottaa huomioon nämä trendit suunnitellessanne päiväänne.

Luksusta häihin 2024

Vuoden 2024 trendiennusteissa häätrendeissä on nähty selkeästi luksuksen paluuta. Tämä paluu ylellisyyteen on ollut odotettu ja toivottu muutos monille hääpareille. Luksus häissä voi tarkoittaa monia erilaisia asioita, mutta usein se merkitsee jotain harvinaista ja poikkeuksellista, mikä tekee hääpäivästä erityisen ja unohtumattoman.

Luksus voi ilmentyä monella tavalla, ja se ei aina liity vain rahaan. Se voi olla yksilöllinen ja henkilökohtainen kokemus, joka heijastaa hääparin persoonallisuutta ja unelmia. Esimerkiksi ylellinen hääpaikka, eksklusiiviset hääkukat, erikoisräätälöidyt hääpuvut tai gourmet-ruoka voivat kaikki olla osa luksushäitä.

Luksushäissä kiinnitetään huomiota myös yksityiskohtiin. Koristeet, hääkutsut ja pienet yllätykset voivat kaikki olla osa tätä ylellisyyttä, ja ne tekevät hääpäivästä erityisen ja unohtumattoman. Luksushäät voivat olla unelmien täyttymys, ja ne tarjoavat hääpareille mahdollisuuden nauttia erityisestä ja ainutlaatuisesta päivästä, joka jää heidän muistoikseen ikuisesti.

Kyselimme erilaisten häätrendien vaikutusta paikallisista kampaamoista ja partureista

– Morsiamet seuraavat aika paljon trendejä ja yleensä se näkyy myös meilläkin, toki osa haluaa omaan persoonaan sopivaa kampausta riippumatta siitä, onko se tämän hetken huipputrendejä. Tällä hetkellä hiuksissa (ja kaikessa muussakin kuten huntu, puku, pöytäkoristeet, kutsut jne.) näkyy koristeena helmiä ja rusetteja. Yksinkertaiset niskanutturat, Hollywood laineet aukinaisiin hiuksiin ja lisäksi ylös tulevat nutturat ovat trendikkäitä, kertoo Teresa Aho Salon Klipsistä.

– Kampausajat hankitaan jo hyvissä ajoin, yleensä noin puolta vuotta ennen, toki omalle vakiokampaajalle saatetaan kertoa päivästä jo vuosi etukäteen, jos kyseessä on esim. kesähäät koska viikonloput täyttyvät nopeasti. Alustavia kyselyitä tulee usein jo siinä vaiheessa, kun vihkipaikka on varattu.

– Mitään kovin erikoisia pyyntöjä ei häihin liittyen ole tiedossa. Häät ovat aika perinteinen tapahtuma ja kaikki menee hyvinkin pitkälti saman perinteisen kaavan mukaan, eikä niissä kovin erikoisia juttuja yleensä aleta toteuttamaan.

– Lohjan pisteissämme keskitymme pääasiaan eli hiuksiin, Nummelan pisteessämme voi varata myös meikkiaikoja, kertoo Teresa.