OP Ryhmän strategia tähtää siirtymiseen finanssitoimijasta kohti monialaista palveluyritystä. Yksi OP:n uusista painopistealueista on liikkuminen. Yhteiskäyttöautoilu on nouseva trendi Suomessa ja maailmalla, joten kyseessä on tärkeä, OP:n strategian mukainen uusi avaus. OP haluaa olla ratkaisemassa asiakastarpeita liikkumisen saralla myös tulevaisuudessa.

Yhteiskäyttöautokokeilu Lohjalla tuotetaan Lohjan kaupungin ja OP Ryhmään kuuluvan Pivo Wallet Oy:n  yhteistyönä. Lohjan kaupungin hankkimien autojen lisäksi OP Länsi-Uusimaa hankkii työntekijöidensä työajoihin käytettäväksi kaksi autoa, joita Pivo Wallet Oy:n toimesta vuokrataan lohjalaisten käyttöön muina aikoina. Pivo Wallet operoi yhteiskäyttöautoilun toimintaa ja toimittaa yhteiskäyttöautot.

– Yhteiskäyttöautot ovat päivisin pääsääntöisesti työntekijöiden käytössä. Iltaisin ja viikonloppuisin autot ovat vapaasti vuokrattavissa. Yhteiskäyttöauto varataan omaan käyttöön mobiilisovelluksella. Sovellus tekee autojen yhteiskäytöstä helppoa, sillä sekä auton varaaminen, ajon laskutus, auton lataustason tarkistaminen ja ovien avaaminen tapahtuvat sen avulla.

Yhteiskäyttöautojen hyöty on jakaa järkevästi autojen kiinteitä kuluja ja hyödyttää työntekijöitä sekä ympärillä asuvia. OP Länsi-Uusimaan Lohjan ja Nummelan konttoreiden yhteydessä on Fortumin operoimat sähköautojen latauspisteet.

OP Ryhmä on aina ollut tiiviisti mukana ihmisten ja yritysten arjessa, ja siellä se haluaa olla tulevaisuudessakin. OP:n tarjoamat vakuutukset ja rahoitus ovat mahdollistaneet osaltaan turvallisen ja huolettoman liikkumisen. Uudet liikkumisen palvelut antavat mahdollisuuden valita sopivat ja monipuoliset liikkumisen ja autoilun ratkaisut, ilman omistamisen huolia.