Lohjalaiseen kesään on jo vuosien ajan kuuluneet yhteislaulutilaisuudet, joista mekin olemme jo aikaisempina kesinä kertoneet. Mieskuoro Lohjan Miehet järjestää yhteistyössä Lohjan Museon kanssa yhteislaulutilaisuuksia Lohjan Museon piha-alueella. Ohjelmassa on tuttuja yhteislauluja, iskelmiä, sota-ajan lauluja, maakuntalauluja ja lastenlauluja, joita lauletaan mieskuoron avustamana orkesterin säestyksellä. Säveliä lähtee ilmoille kitarasta, bassosta ja kahdesta harmonikasta.

Yhteislaulutilaisuuksia on järjestetty jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan samassa paikassa. Viime vuosina mieskuoro on ollut mukana, että ihmiset rohkaistuisivat laulamaan. Kun laulajia on paljon, oma ääni ei kuulu päällimmäisenä. Sitä ei tarvitse miettiä, osaako laulaa.

Mieskuoro Lohjan Miehien puheenjohtaja Pauli Tamminen rohkaisee.

Tilaisuuksien suosio onkin kasvanut, sillä aluksi mukana oli joitain kymmeniä laulajia, mutta nyt heitä voi kauniina kesäiltana olla reilusti toista sataa. Lämpimään kesäiltaan on hyvä varustautua ottamalla mukaan, vaikka vettä ja laittamalla iholle kunnon suojakertoimet vielä alkuillaksikin.

Ihmiset odottavat yhteislaulua. Usein kysellään jo hyvissä ajoin, että lauletaanko tänäkin vuonna. Tilaisuudet vetävät myös kesäasukkaita.

Tunnelma tilaisuuksissa on hyvä, kun samanhenkinen väki kokoontuu kuuntelemaan, katselemaan ja laulamaan, nauttimaan tunnelmasta ja kesäillasta. Mukaan porukkaan on helppo päästä ja tauolla voi nauttia kahvit museon kahvilassa. Tamminen kertoo, että mukana on ollut väkeä lapsista varttuneempiin ja toivoo, että osallistujia löytyisi mahdollisimman paljon tänäkin kesänä.

Yhteislaulut juontavat juurensa iltamista, joita vietettiin ennen vanhaan. Iltamissa oli aikoinaan tarkoitus aktivoida kylän nuoria aikuisia, ja niitä järjestivät yleensä nuorisoseurat.

Ihmiset tykkäävät kuunnella musiikkia ja laulaa yhdessä kesäiltoina. Iltamissakin oli yhteislaulua, joten yleisö pääsi osallistumaan. Yhteislaulu on hauska harrastus.

Yhteislaulun lisäksi mieskuoro esittää myös muutaman mieskuorolaulun. Sadesäällä ollaan museon navetan vintillä. Museolla lauletaan keskiviikkoisin 29.6., 6.7., 13.7., 20.7. ja 27.7 kello 18.00-19.30. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Väliajalla voi hakea virvokkeita kahvilasta, koska museokahvilan palvelut ovat käytettävissä.

Tervetuloa kaikki laulamisesta kiinnostuneet ja muutkin.