Me-koulu ja Lohjan Kansalaistoiminnan keskus järjestivät 11.12.2017 Virkkalan Toimijatreffit. Tilaisuuden tavoitteena oli ideoida sekä koulupäivän aikana että ilta- ja loma-aikoina toteutettavaa toimintaa Virkkalan lapsille ja nuorille. Virkkalan nuorisokahvila Kakessa järjestetyille Toimijatreffeille kutsuttiin mukaan Virkkalassa toimivia yhdistyksiä, yrityksiä, yksityishenkilöitä ja muita toimijoita. Mukana järjestämässä olivat vahvasti nuorisotalon aktiiviset nuoret, Kaken klaani.

Toimijatreffien aluksi Me-koulu, Lohjan kaupungin nuorisopalvelut ja Kansalaistoiminnan keskus esittelivät lyhyesti toimintaansa ja yhteistä tavoitettaan edistää verkostoitumista ja eri toimijoiden yhteistyötä. Myös tilaisuuden osallistujat esittäytyivät. Mukana oli virkkalalaisia nuoria, edustajia Virkkalan VPK:sta, partiolaisia Virkkalan tulentekijöistä, Tietotekniikkayhdistyksestä, Virkkalan MLL:sta, me-vanhemmista, No Limit yrityksestä, Lohjan kahvakuulaurheilijoista sekä Etelä-Lohjan SPR:stä.

Toimijatreffien osallistujat jakautuivat pienryhmiin pohtimaan, millainen on heidän näkemyksensä ”Unelmien Virkkalasta”. Ryhmät kirjasivat ajatuksiaan ja ideoitaan sekä listasivat myös mitkä osa-alueet jo toimivat. Ideoita riitti ja mikä parasta, myös ideoita siitä mitä konkreettisesti on tehtävä ja mitä voimme yhdessä tehdä, että unelma toteutuu.

Pienryhmät esittelivät tuotoksiaan sekä konkreettisia kehittämistarpeita ja resursseja mm. seuraavista: miten mahdollistuvat esimerkiksi koululaisten koulun jälkeiset kerhotoiminnot, miten voidaan lisätä perheiden osallisuutta koulun arjessa, miten Virkkalassa toimivien yhdistysten, yritysten ja muiden yhteisöjen yhteistyön voimin voidaan toteuttaa koululaisille lomatoimintaa. Esiin nousikin paljon ajatuksia, kuten Virkkalan yhteinen tapahtumakalenteri, toisten osaamisen hyödyntäminen/aktiiviset kontaktit alueen muihin toimijoihin, loma-aikojen tekeminen, harrastustoimintojen ”esittely”/tutustumisillat, säännöllinen yhteistoiminta esim. liikuntaa, tiivis kyläyhteisö: Koko kylä kasvattaa, yhdistysten, järjestöjen yms. yhteistyö koulun kanssa ja yhteinen sähköinen foorumi.

Hyvin alkanutta työskentelyä jatketaan. Seuraavat Toimijatreffit sovittiin järjestettäväksi Kansalaistoiminnan keskuksen tiloissa (Kauppakatu 13 B, Osuuspankin talo) ma 5.2.2018 klo 18-20. Mukaan ovat tervetulleita ensimmäisten treffien osallistujien lisäksi myös uudet Virkkalan alueella toimivat yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt sekä yksityishenkilöt..