Pidät kädessäsi tämän vuoden viimeistä Ykkös-Lohja lehteä. Painetun lehden osalta on tämä vuosi niin sanotusti taputeltu pakettiin.  Olemme jo usean vuoden ajan pitäneet pienen joululoman. Lehti ei ilmesty muutamaan viikkoon, mutta seuraamme mitä lähialueella tapahtuu ja www.ykkoslohja.fi on joululoman lukupaikka. Sähköpostia voi aina laittaa osoitteeseen toimitus@ykkoslohja.fi. Seuraava lehti ilmestyy keskiviikkona 10.01.2024.

Leppoisaa joulunaikaa

On enää muutama päivä jouluaattoon. Tohinaa ja touhua riittää useassa perheessä. Viimeiset ruokaostokset, ja varmasti pitkä lista tekemistä on vielä jäljellä. Vai pitääkö? Joulu on pitkä aika, eikä vain se yhden illan juttu, jonne laitetaan kaikki panostus. Voisihan sitä tänä jouluna tehdä toisin.

Omia jouluperinteitä voisi vähän sekoittaa.

Onko jouluruokia tarjolla monenlaisia ja ähky uhkaa? Lahjapaketoinnin iltana voisi nauttia juustokattauksen lisäherkkuineen, vai olisiko uusivuosi juustojen aika? Aatonaatto varmasti myös hyvä vaihtoehto. Olisiko jouluaatolle paikka kalaherkuille tai muulle sellaiselle, ja joulupäivälle sitten taas muuta tarjolle. Päiviä on monta noidenkin jälkeen.  Ehkäpä jälkiruokana ei tällä kertaa olisikaan se tuttu Rennie.

Joulu

Joulun merkitys on jokaisella vähän omanlainen. Yhdelle se on juhla, jota odottaa monta kuukautta. Toiselle taas se pari vapaata ja ajatukset ”olisipa pian ohi”.  Kunhan vain muistamme kunnioittaa toisten tapoja viettää joulua tai olla viettämättä. Usealle kiireettömyys ja yhdessäolo on tärkeä osa joulunviettoa. Nuo kyllä tarjoavatkin iloa ja jouluntunnelman nostattajana oikein loistava.

Jouluna muistetaan muita

Muistaminen ei aina vaadi mitään kummoista. Mutta tarjoaa saajalle ja antajalle hyvää mieltä. Naapurin terveyhdys tai onko naapurina yksinäinen ihminen? Kutsuisitko aterialle tai joulukahville? Soitto jollekin kenen kanssa et ole keskustellut pitkään aikaan.  Viestiä voi laittaa monella tapaa. Käyt ehkä haudalla viemässä kukkia ja hautakynttilän. Ainahan voisi viedä muutaman ylimääräisen kynttilän muistopaikalle.

Turvallisesti myös jouluna

Vietitpä joulunpyhät miten tahansa niin muista turvallisuus. Oman itsesi, kanssaihmisten ja eläinten. Kiire ei ole hyvä joulunakaan. Olit sitten keittiössä valmistelemassa ruokia tai auton ratissa. Kaiken kiireen ohella niin olisi hyvä hetki tarkistaa ensiapulaukku tai kodin lääkekaappi. Jos apteekissa käynti on edessä ennen joulua niin sinne voi samalla laastarinhaku reissulla viedä ne vanhentuneet lääkkeet ja ehkä se rikkinäinen kuumemittari. Ja koska jouluna monella kuuluu myös se viinilasillinen tai pari ehkä vielä kahvien avecin kanssa niin alkometrille voisi myös olla käyttöä. Ethän aja päihtyneenä!

Turvallista joulua kaikille lukijoille!