Tänään: 12.07.2024

ykköslohjan uutiset mobiilissa

Päätoimittaja

Ykkös-Lohja uudistuu ja uudistaa kotisivujaan

mainonta, markkinointi

Ykkös-Lohja on julkaissut kaikki lehden artikkelit ja paljon muuta sisältöä jo vuosia myös nettisivuilla www.ykkoslohja.fi. Nyt oli kuitenkin aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen, ja lehden kotisivut kokivat viikonlopun aikana freesauksen vuoteen 2024, samalla luotiin pohja muihin, vielä tänä vuonna tuleviin uudistuksiin.

– Uudistuksien tarkoituksena on palvella paremmin talousalueen yrityksiä ja asiakkaita. Jo ennen tätä uudistusta olimme vuoden vaihteessa lisänneet lehdessä olevat järjestöjen ja kirkollisten toimijoiden tapahtumat kotisivuille, mutta nyt nostimme entistä paremmin esille, samalla avasimme uudelleen sivustolla jo aiemmin käyneen kalenterin, kertoo Ykkös-Lohjan päätoimittaja Kari Oksanen.

– Uudistuksen mukana poistimme paljon sellaista sisältöä ja linkityksiä, jotka eivät olleet paikallisia, ja nostimme paikallisuutiset ja tapahtumat sille paikalle, missä se meidän toiminnassamme on, eli ykköseksi.

Tapahtumat entistä paremmin esille

Paikallisena toimijana Ykkös-Lohjan tehtävänä on omien resurssiensa mukaisesti kertoa alueen asukkaille ja yrityksille, mitä Lohjalla on tapahtumassa. Siksi kotisivuille tuotiin kalenteri takaisin, ja nyt jatkossa sekä yritykset että yhteisöt kuten yksityishenkilötkin voivat saada tapahtumansa kalenteriin.

– Yritystapahtumat menevät luonnollisesti mediamyynnin kautta, mutta yksityisten tapahtumissa on kaksi erilaista käsittelytapaa. Ensinnä ovat tapahtumat, jotka ovat täysin maksuttomat, ne pääsevät lehteen joko järjestöpalstalle tai menolistalle. Tapahtumat, joissa on pääsymaksu, tai joissa kerätään rahaa, pidetään myyjäisiä, kirpputoria tai vastaavaa ovat sitten maksullisia tapahtumia, jotka maksavat 25 €/tapahtuma. Tähän saakka nämä tapahtumat ovat olleet vain lehden sivuilla, mutta nyt uudistuksen myötä nämä maksulliset tapahtumat pääsevät myös kotisivujen kalenteriin.

Ilme entistä kevyempi

Kotisivujen ilme kirkastettiin poistamalla osioita, jotka olivat ”kivoja”, mutta toivat kotisivut raskaan oloisiksi.

– Nyt pääosassa ovat uutiset, palvelut, tapahtumat sekä Ykköstori, joka saa oman paikkansa ja oman sivunsa. Eli jatkossa myös yksityisten joka viikkoiset Ykköstori-ilmoitukset ovat nähtävillä nettisivuillamme, kertoo Oksanen.

Uusia palveluita yrityksille

Uudet kotisivut mahdollistavat paljon uusia mahdollisuuksia myös alueen yritysten markkinointiin. Koskaan aiemmin ei ole ollut tarjolla mahdollisuutta saada esimerkiksi omat tarjouskampanjat kalenteriin, tai omat mainokset liitettynä erilaisten artikkeleiden, tai aihepiirien yhteyteen.

Tästä digimainonnasta kannattaa kysellä lisää suoraan mediamyynnistä.

– Uusia palveluita ja tarjontaa on luvassa vielä vuoden 2024 aikana, ja tästä kerrotaan ajallaan sitten niin lehdessä kuin nettisivuilla, vihjaa Oksanen lopuksi.

Kommentoi kirjoitusta