Ykkösakseli tukee viittä uutta hanketta Karkkilassa, Lohjalla, Vihdissä ja Salossa. Tukea myönnettiin yhteensä 42 000 euroa.

–Nämä viisi hankepäätöstä olivat tämän vuoden viimeiset. EU:n maaseuturahaston ohjelmakausi 2014–2020 on päättymässä. Useita hankkeita jäi odottamaan rahoitusta. Ensi vuoden alussa voimme myöntää vielä palautuvia rahoituseriä. Sen jälkeen tulossa on siirtymäkauden varoja, toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

Ykkösakseli on hakenut siirtymäkauden rahoitusta. Tietoa sen määrästä voidaan joutua odottamaan maaliskuulle.

–Ruokavirasto on vahvistanut, että hankerahoitusta voi hakea koko ajan – hakemiseen ei tule katkosta. Siirtymäkaudella ovat voimassa nykyiset tukimuodot. Siirtymäkausi on yksi tai kaksi vuotta. Tämä tieto toivottavasti helpottaa hakijoita, Teuri sanoo ja pyytää ottamaan yhteyttä Ykkösakseliin, jos mielessä on hankeidea.

Karkkilassa Tekopa saa yritystukea

Tekopa Oy saa tukea mittausvälineiden hankintaan. Uudet laitteet kehittävät yrityksen laadunvarmistusta. Hankkeen kokonaiskustannus on 13 934 euroa, josta tuki on 20 % eli 2 787 euroa.

Vihdissä Nummelan lentokenttäyhdistys ja Lohjalla Pietilä Subcon saavat tukea

Nummelan lentokenttäyhdistys ry saa tukea kalustohankintoihin. Kalustolla pidetään kunnossa lentokenttäaluetta sekä lentotoimintaan että muuhun urheilu- ja harrastustoimintaan. Yhdistyksellä on vuokrasopimuksen mukaan velvollisuus huolehtia vuokra-alueen kunnossapidosta, siisteydestä ja turvallisuudesta. Hankittava kalusto auttaa näissä tehtävissä. Hankintojen kustannusarvio on 46 710 euroa. Tukea yhdistys saa siitä puolet eli 23 355 euroa.

Pietilä Subcon Oy Pusulasta saa tukea lasermerkkauskoneen hankintaan. Hankinta mahdollistaa laserointipalvelujen laajemman tarjonnan. Hankkeen kokonaiskustannus on 12 190 euroa, josta tuki on 20 % eli 2 438 euroa.

Salossa kaksi yrityshanketta

ProAgria Länsi-Suomi ry saa tukea yritysryhmähankkeelle. Hankkeeseen osallistuu kaksi yritystä Salosta (Birkkalan tila ja Voima-Papu Finland Oy) ja yksi Loimaalta (Murtolan HamppuFarmi Oy). Hankkeessa selvitetään näiden elintarvikejalostusyritysten kansainvälistymisen mahdollisuuksia. Yritykset teettävät markkina-analyysejä ja koemarkkinoivat kansainvälisessä verkkokaupassa. Hankkeen kustannusarvio on 22 644 euroa. Tuki on 75 % eli 16 983 euroa.

Miniko Oy saa tukea kuormaajan, peräkärryn ja kontin hankintaan. Yritys rakentaa merikonteista räätälöityjä tiloja esimerkiksi vapaa-ajan minikodiksi, toimistoksi tai taukotilaksi. Hankkeen kokonaiskustannus on 14 350 euroa, josta tuki on 20 % eli 2 870 euroa.