Ykkösakseli on myöntänyt tukea uusille hankkeille Lohjalla ja Salossa.

–Ykkösakseli sai tälle vuodelle rahoitusta hanketukiin 791 000 euroa. Siitä on nyt noin puolet myönnetty hankkeisiin. Jäljellä on 400 000 euroa, Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri kertoo.

Teuri kannustaa maaseudun yrityksiä hakemaan yritystukea, sillä tavoitteena on myöntää rahoituksesta kolmannes nimenomaan yrityksille.

–Yleishyödylliset toimijat ovat hieman aktiivisempia kysymään tukea ja moni tuntee jo Leader-rahoituksen. Yrityksiä voi helpottaa se, että tarjoamme neuvontaa hakuprosessin aikana. Yhdellä puhelinsoitolla meiltä saa jo paljon tietoa yritystuen mahdollisuuksista, Teuri lupaa.

Lohjalle myönnettiin yritystukea

L2B Living Oy laajentaa toimintaansa Karjalohjalle. Investoinnit kohdistuvat Lohjan Spa & Resortin yhteydessä toimivaan rantabaariin ja rantasaunaan sekä vuokrattavien vesiurheiluvälineiden hankintaan. Hankkeen kustannusarvio on 28 002 euroa ja investointituki 20 % on 5 600 euroa.

Salossa viisi uutta hanketta

Salossa tukea myönnettiin Meripirtin Kerho ry:lle, joka remontoi Särkisalossa Meripirttiä. Hankkeen kustannusarvio on 130 500 euroa ja tuki on 50 %.

Perniön Alikulman ja Särkisalon mannermaan rukoushuoneyhdistys ry uusii rukoushuoneen katon. Hankkeen kustannusarvio on 51 327 euroa ja tuki 50 %.

Kolmas Kartano Oy kehittää Bergvikin kartanon toimintaa. Hankkeen kustannusarvio on 29 351 euroa ja investointituki 20 %.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Suomusjärven paikallisyhdistys ry rakentaa Suomusjärven Kitulaan 12 väylän frisbeegolfradan. Hankkeen kustannusarvio on 20 176 euroa ja tuki 50 %.

Kuusjoen Ukkokerho/Leidit ry rakentaa Kuusjoen Raatalaan laavun, wc-rakennuksen ja puukatoksen. Hankkeen kustannusarvio on 13 353 euroa ja tuki 50 %.