Tänä keväänä Lohjan Liikuntakeskus Oy järjesti perinteisen Lohjanjärven ympäripyöräilyn omatoimisena tapahtumana poikkeusolosuhteiden vuoksi. Tapahtuma oli venytetty neljän päivän mittaiseksi, jotta osallistujilla oli mahdollisuus polkea rauhassa itselleen sopivana ajankohtana ja sopivin etäisyyksin.

Tapahtuma keräsi yli 400 osallistujaa ja oli kaikin puolin onnistunut. Lähtö tapahtui Lohjan jäähallilta ja kierros järven ympäri tehtiin tuttua reittiä pitkin. Karjalohjan perinteisen taukopaikan Unkanbaarin ja Mustion kautta päädyttiin Neidonkeitaan edustalle. Loppuviikon säät suosivat pyöräilijöitä ja tapahtuma sujui hyvällä mielellä ja turvallisesti.

Omatoiminen ympäripyöräily oli ensimmäinen Liikuntakeskuksen tällä tavoin toteutettu tapahtuma, mutta positiivisten kokemusten myötä tämän kaltaisia tapahtumia tullaan varmasti jatkossakin järjestämään muiden tapahtumien ohella. Lisäksi suunnitelmissa on järjestää perinteisen Lohjanjärven ympäripyöräilyn 40-vuotisjuhlatapahtuma 15.8.2020, mikäli olosuhteet sen sallivat.

Perinteistä yhteislähtöä ei tänä vuonna ollut, vaan tapahtuma jakautui neljälle päivälle ja jokainen sai kiertää järven niistä itselleen sopivimpana. (Kuva: Lohjan Liikuntakeskus Oy)