Vuonna 2024 Ykkös-Lohja haluaa tuoda esille paikallisia yrittäjiä ja yrityksiä kertomalla heidän tarinoitaan lehden sivuilla. Tällä kertaa vuorossa on monille lohjalaisille tuttu kauneuden- ja hyvinvoinnin parissa jo vuosia toiminut Niina Järvi.

Kysyimme Niinalta, mikä sai sinut alun perin miettimään yrittäjyyttä? Oliko se joku henkilö, vai jokin asia?

– Isälläni on ollut yritys lähes koko ikäni ja hän patisti minua kosmetologi-koulusta päästyäni yrittäjyyden tielle. Hän on toiminut mentorinani ja ollut iso apu yrittämisen polulla.  

Kuinka kauan olet ollut yrittäjänä?

– Valmistuttuani keväällä 2010 kosmetologi-koulusta halusin aluksi palkkatyön ammatistani, mutta kun sellaista ei täältäpäin löytynyt, niin lähdin lopulta Helsinkiin, kun koulukaverini kosmetologi-koulusta pyysi nopeasti apuun sijaistamaan sairastapausta erääseen hoitolaan. Silloin jouduin laittamaan toiminimen pystyyn, koska siellä toimittiin ainoastaan sopimusyrittäjinä. Pari kuukautta siellä oltuani lähdimme isäni kanssa rakentamaan Lohjalle omaa hoitolaani. Kävin osan viikosta Helsingissä töissä ja osan viikkoa toimin omassa hoitolassa.

– Laitoin toiminimen pystyyn elokuussa 2010 ja hoitolani avajaiset olivat joulukuussa 2010. Joulukuussa hoitola täyttää siis 14 vuotta.

Mikä yrittämisessä on parasta, mikä vaikeinta?

– Parasta yrittämisessä on se, että saan tehdä asiat niin kuin itse haluan. Tehdä niin tarkkaa työtä kuin itse vaadin. Jos olisin aikoinaan mennyt töihin toiseen hoitolaan, niin siellä saattaa olla omat ”talon” säännöt. Tietty aika tietylle hoidolle. Jopa tietynlainen meikki tai vaatetus. Nyt olen saanut määritellä asiat juuri niin kuin itse haluan.

– Vaikeinta yrittämisessä on sanoa ”EI”. Tämä on varmaan tuttua monelle yrittäjälle. Pahin pelko ainakin minulle yrittäjänä on ollut aina se, että kalenteri tyhjenisi yhtäkkiä…sitten tuli korona ja kalenteri tyhjeni päivässä… tällaisen vuoksi haluaisi tehdä kaiken mikä on tarjolla. Nyt olen kuitenkin oppinut sellaisen kultaisen keskitien.

Mikä on yrittäjän elämäsi paras muisto tai erikoisin muisto?

– Paras muisto näissä vuosissa on se, kun näki, miten ihanasti asiakkaat tulivat auttamaan ja tukemaan juuri minua ja hoitolaani vaikeina koronavuosina. Iso kiitos tästä siis asiakkailleni!

Mitä sanoisit henkilölle, joka miettii oman yrityksen aloittamista?

– Vaikka olen loppujen lopuksi yrittämisen maailmassa vasta alkumetreillä verraten monen kymmenen vuoden kokemuksiin, niin silti sanoisin, että tietty nöyryys työtä kohtaan kannattaa olla. Työtä joutuu tekemään saadakseen yrityksen toimimaan, mutta on se sen arvoista. Kovan työnteon näin jo aikoinaan isäni yrittämistä seuranneena.

Kiitämme Niinaa ajasta ja toivomme että kenties jo ensi viikolla meillä on uusi yrittäjä esillä tällä palstalla. Jos tunnet naapurissa hyvän paikallisen yrittäjän, tai olet itse sellainen – laita viestiä toimitukseen. Vaikka juttu ei ehtisi ensi viikolle, niin tässä vuodessa on vielä monta mahdollista lehteä jäljellä.