Lehtemme tämän vuoden yksi uudistus on yrittäjien omien tarinoiden tuominen esille. Tällä kertaa vuorossa on monelle autoilijalle tuttu karkkilalainen autokauppias Olli Liljegren. Ollin oleminen tällä kertaa mukana yrittäjäkuvassa sopiikin hyvin, kun lehden teemana ovat autot ja kyseessä on laajennettu jakelu kattaen alueen Siuntiosta Karkkilaan, ml. Lohjan ja Vihdin.

Kysyimme Ollilta samat kysymykset kuin aiemmin esillä olleilta yrittäjiltä, ja näin Olli vastaili yrittäjyyttä liittyviin kysymyksiimme.

Mikä sai sinut alun perin miettimään yrittäjyyttä? Oliko se joku henkilö, vai jokin asia?

– Kyseessä on perheyritys ja taisi olla vanhempien toive, että jatkaisin yritystä. Pidin sitä aina luonnollisena jo lapsuudesta asti.

Mikä sai sinut aloittamaan, miten aloitit ja koska?

– Aloitin v 1986 ollessani 27-vuotias. Olin silloin edustamamme automerkin maahantuojalla töissä. Yrityksemme tarvitsi lisätyövoimaa ja totesimme, että nyt voisi olla oikea hetki sukupolvenvaihdokselle.

Kuinka kauan olit/olet ollut yrittäjänä?

– Olen siis ollut yrittäjänä 38 vuotta.

Mikä yrittämisessä on parasta, mikä vaikeinta?

– Kuulostaa kliseiseltä mutta parasta yrittämisessä on vapaus. Työnteon määrä ei suinkaan vähene vaan päinvastoin. Vapaus tässä tapauksessa tarkoittaa paljon muuta: vapaus päättää itse asioista ja yrityksen kehityksen suunnasta.

Vaikeinta yrittämisessä on ehkä vastuu. Vastuu henkilökunnasta, vastuu yrityksen menestymisestä ja sitä kautta vastuu rahoittajille, päämiehille ja muille yhteistyökumppaneille.

Mikä on yrittäjän elämäsi paras muisto tai erikoisin muisto?

– Parhaat muistot yrittäjän urallani lienevät erilaiset palkitsemiset joita yrityksemme on saanut. Niiden kautta on saanut tunteen, että jotain on tehty oikein. Myös henkilökunnalta saadut kiitokset ja muistamiset ovat olleet tärkeitä. Ilman hyvää ja työssä viihtyvää henkilökuntaa ei yritys menesty.

Mitä sanoisit henkilölle, joka miettii oman yrityksen aloittamista?

– Jos harkitset oman yrityksen aloittamista, ole valmiina heittäytymään siihen täydellä sydämellä. Oma yritys vaatii paljon mutta se myös antaa paljon. Suosittelen lämpimästi.

Kiitämme Ollia ajasta ja toivomme että kenties jo ensi viikolla meillä on seuraava yrittäjä esillä tällä palstalla. Jos tunnet naapurissa hyvän paikallisen yrittäjän, tai olet itse sellainen – laita viestiä toimitukseen. Vaikka juttu ei ehtisi ensi viikolle, niin tässä vuodessa on vielä monta mahdollista lehteä jäljellä.

Kommentoi kirjoitusta