Entisajan kauppapuodissa myytävien tavaroiden kirjo oli runsas ja kauppias tunsi hyvin asiakkaittensa tarpeet. YritysVihti ry:n Lahjakorttipuoti vaalii samanlaista puotikauppiasmaista toimintatapaa nykyaikaisin keinoin: Lahjakorttipuoti.fi on pienten, paikallisten yritysten tuotteista ja palveluista muodostuva sähköinen verkkokauppapaikka, josta asiakas hankkii lahjakortteja helposti mihin aikaan vuorokaudesta tahansa.

YritysVihti ry ja Pilkahdus Oy sopivat Lahjakorttipuodin toiminnan tulevaisuudesta. Toiminta siirtyi YritysVihdille kesällä 2020. Kauppahintaa ei julkisteta.

Lahjakorttipuoti on verkossa toimiva kauppapaikka, josta voi hankkia lahjakortteja paikallisiin yrityksiin.

YritysVihti ry tarjoaa yrittäjille asiantuntija-apua, neuvontapalveluita, koulutusta ja verkostoitumisen kanavia yritystoiminnan elinkaaren eri vaiheisiin. Se haluaa auttaa erityisesti pienyrityksiä ja siksi Lahjakorttipuoti sopii luontevasti erityisesti kivijalkakauppiaille suunnattuun palvelutarjontaan.

”Tavoitteemme on olla edelläkävijä digitaalisten yrityspalvelujen tarjoajana Suomessa. Lahjakorttipuoti on meille tärkeä askel palvelujen kehittämisessä ja laajentamisessa. Kivijalkakaupat ympäri Suomen etsivät edullisia ratkaisuja digitaalisten lahjakorttien toteuttamiseksi, ja nyt pystymme tarjoamaan tämän osana muita yritysten kehittämispalveluja. Tämän digitaalisen kauppapaikan lisäksi autamme yrityksiä mm. digitaalisen liiketoiminnan suunnittelussa, hinnoittelussa, some-markkinoinnissa ja brändäyksessä”, kommentoi Antti Leijala, YritysVihti ry:n toiminnanjohtaja.

”Meille oli tärkeää löytää Lahjakorttipuodille jatkaja, jolla on sama aito halu auttaa pienyrityksiä kuin meilläkin. YritysVihti oli luonnollinen valinta. Uskon, että tämä kauppa tulee hyödyttämään yrityksiä niin Vihdissä kuin muuallakin”, kommentoi Pilkahdus Oy:n toimitusjohtaja Ari Soininen.

Tuki pienyritysten digiloikalle ja uusia myyntimahdollisuuksia

Lahjakorttipuoti.fi-palvelun kautta pieni yritys pääsee tarjoamaan asiakkailleen sähköisiä lahjakortteja helposti, nopeasti ja riskittömästi. Myyntiä on mahdollista kasvattaa, koska yritys tavoittaa kivijalkakauppaa laajemman asiakaskunnan, kauppa on auki 24/7 ja asiakasta voidaan palvella nykyaikaisesti verkkotilaamisen ja -maksamisen välinein.

Lahjakorttipuodin erityispiirre on paikallisuus – kauppapaikan muodostavat pienet paikalliset yritykset. YritysVihti markkinoi Lahjakorttipuotia, minkä myötä pienet yritykset saavat enemmän ja laajemman some- ja kotisivunäkyvyyden, mikä sekin lisää mahdollisuuksia kasvattaa myyntiä.

Lahjakorttipuodin toiminta on lähtenyt hienosti liikkeelle vihtiläisten pienyritysten voimin, mutta YritysVihdin tavoitteena on laajentaa toimintaa nopeasti ja saada mukaan kauppiaita mahdollisimman monilta paikkakunnilta.

Sähköinen kauppapaikka voi innostaa myös yrittäjää kehittämään digitaalista liiketoimintaansa.

Lahjakorttipuoti.fi auttaa pienyrityksiä digitalisoimaan toimintaansa tarjoamalla valmiin sähköisen myyntikanavan lahjakorteille. Tämä on loistava lisä pienyritysten tukemisen palettiimme, sillä yrittäjä saa palvelun käyttöönsä nopeasti. Näin yritys voi tarjota asiakkailleen sähköisen lahjakortin mahdollisuuden – sijainnista riippumatta! Tämä mahdollistaa esimerkiksi läheisen muistamisen paikallisten palveluiden lahjakortilla, vaikka itse asuisi muualla. Palvelu lanseerattiin kotikunnastamme Vihdistä. Se on saanut hyvää palautetta ja laajennamme toimintaa lähiaikoina. Jatkamme ilolla Pilkahdus Oy:n luomaa erinomaista digipalvelua, joka auttaa sekä yrityksiä että paikallisia asukkaita”, kertoo YritysVihti ry:n Luova viestintä- ja markkinointijohtaja Sanya Saarinen. 

Asiakkaille Lahjakorttipuoti.fi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tukea paikallista yritystoimintaa ja siten vahvistaa oman alueen palvelutarjontaa ja elinvoimaisuutta.