Koska Maailman terveysjärjestö julisti COVID-19-puhkeamisen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi, monet meistä ovat karanteenissa kodeissamme tulevina viikkoina. Monille matkasuunnitelmat ovat menneet pieleen, ja määrittelemätön eristäminen ja tiedon ylikuormitus voivat aiheuttaa ahdistuksen ja eristyneisyyden tunteita.

Yritä ylläpitää tapojasi

Pidä päiviesi rakenne samana karanteenipäivinä. Jos sinulla on lapsia, rutiiniin tarttuminen voi olla helpompaa, mutta niille, jotka joutuvat työskentelemään kotoa, saattaa houkutella rentouttavampi elämäntapa.

Muista hengittää!

Hengitysharjoitukset ovat hyödyllisiä kaikille, jotka käsittelevät ahdistusta. Hengitä hitaasti ja syvästi nenäsi läpi pitäen hartiat rentoina. Hengitä hitaasti suun läpi


Syö terveellinen välipala

Kun tunnet stressiä, voi olla vaikea skipata sokerisia munkkeja tai suolaisia ​​ruokia, jotka eivät ole sinulle hyviä, ja lopulta ne saavut sinulle pahan olon aikaan. Tasapainoisen ruokavalion syöminen, joka koostuu pääosin tuoreista, kokonaisista ruuista, parantaa mielenterveyttä ja aivojen terveyttä.

Ota päiväunet

Jos tämä tehdään oikein, hyvin ajoitetussa nukkumisessa on potkua. Vaikka ei pitäisi luottaa nukkumiseen riittämättömän unen tai kroonisen unen puutteen aiheuttaman vahingon korjaamiseen, se voi virkistää energiatasoa ja parantaa mielialaa

Kuuntele musiikkia

Pidä tauko ja kuuntele rauhallista musiikkia, jolla on positiivinen vaikutus aivoihin ja kehoon. Se voi alentaa verenpainetta ja vähentää kortisolia, stressiin liittyvää hormonia. Luonnon ääniraitojen kuuntelu toimii myös – kytke vesiputouksen tai sademetsän äänet päälle.

Juo teetä

Valitse kuppi vihreää teetä aamulla tai keskipäivällä. Se sisältää vähemmän kofeiinia kuin kahvi ja sisältää terveellisiä antioksidantteja, samoin kuin teaniini, aminohappo, jolla on rauhoittava vaikutus hermostoon.

Ota kasviperäisiä tuotteita tai cbd-lisäravinteita

Joidenkin kasviperäisten tuotteiden tiedetään lievittävän stressiä. Esimerkiksi monilla cbd-lisäravinteilla, kuten meladolilla, on osoitettu olevan rentouttavia vaikutuksia, joiden avulla voit nukahtaa paremmin

Treenaa edes vähän!

Juoksemalla paikallaan 5 minuuttia tai tekemällä pari yksinkertaista venytystä voi saada sydämen pumppaamaan ja tarjoamaan välitöntä helpotusta stressaavassa tilanteessa. Kun liikut, kehosi vapauttaa endorfiineja, jotka voivat parantaa mielialaa melkein heti

Hanki auringonvaloa!

Auringonvalo ja pimeys laukaisevat hormonien vapautumisen aivoihin. Auringonvalolle altistuminen vapauttaa serotoniinia, joka liittyy mielialan parantamiseen ja auttaa ihmistä tuntemaan olonsa rauhalliseksi ja keskittyneeksi. Ilman riittävää auringonottoa serotoniinitasot voivat laskea.


Ota kylpy tai suihku

Roomalaisista kylmistä mineraalilämpölähteisiin kulttuurit ympäri maailmaa ovat käyttäneet vettä vuosisatojen ajan useiden terveysongelmien hoitamiseen. Vesihoito, joka tunnetaan myös nimellä “vesiterapia”, vesiterapia sisältää sellaisia ​​hoitoja, kuten saunat, höyrysaunat, jalkakylpylät, kontrastiterapia, kuumat ja kylmät suihkut ja porealtaat. Veden altaaseen upottaminen voi auttaa sinua rentoutumaan stressaavan päivän jälkeen.