Jos vuodesta 2020 pitää jotakin positiivista hakea, niin ainakin ihmiset ovat alkaneet viettää enemmän aikaa kotona ja sitä kautta havahtuneet kodin viihtyvyyden tärkeyteen. Kotona myös arvostetaan sitä, että asiat toimivat ja kuluvan vuoden aikana monet ovat oppineet poistumaan sieltä ainoastaan välttämättömistä syistä.

Yksi isoimmista huonoista puolista on ollut kuntosalien sulkeutuminen. Ne menivät ensimmäistä kertaa kiinni keväällä ennen Uudenmaan sulkua ja kesällä vain osa niistä oli auki. Vaikka kuntosalit olisivatkin olleet auki, ei niissä juurikaan ollut kävijöitä, mikä johtui siitä, että ihmisiä neuvottiin välttämään paikkoja, joissa kehon eritteet leviäisivät hönkiessä, yskiessä ja hikoillessa. Nyt syksyn pimentyessä kuntosalit ovat taas kiinni, kun koronatapaukset lähtivät nousuun.

Mutta niin kuin vanha suomalainen kansanviisauskin sanoo: oma koti kullan kallis. Koska liikuntapaikat ovat pääsääntöisesti kiinni, suomalaiset ovat siirtyneet liikkumaan kotona tai sitten ulkosalla. Monet ovatkin siirtäneet treeninsä kuntosalilta olohuoneeseen. Kuntosalit ovat myös alkaneet tuottaa nettiin erilaisia treenivideoita, jotta asiakkaat saisivat rahoilleen vastinetta myös kotona treenatessaan.

Kuntolaitteita ostetaan kotiin yhä enemmän verkosta

Toinen merkittävä muutos, jota koronapandemia on vauhdittanut, on verkkokauppa: yhä useampi tekee ostoksensa verkossa joko siksi, että kotoa ei saa poistua tai sitten ihan vain aikaa kuluttaakseen.

Myös kotona kuntoilun aloittaneet ovat alkaneet panostaa kodin kuntolaitteisiin. Tästä syystä verkkokaupat, kuten Gorilla Sports ovat joutuneet lisäämään tuotteiden määrää varastoissa. Aikaisemmin monilla oli ihan vain yksittäisiä välineitä kuten kahvakuula tai käsipainot, jotka oli tyypillisesti saatu lahjaksi tai ostettu melkeinpä vain koristeeksi. Vuonna 2020 ihmiset ovat kuitenkin alkaneet panostaa kuntoiluvälineisiin ja monet tekevät yhä vain isompia investointeja. Kuntolaitteiden lisäksi verkosta ostetaan paljon myös muuta oheismateriaalia, kuten vaikkapa jumppa-asusteita ja juomapulloja.

Gorilla Sports on kuluvan vuoden aikana panostanut verkkokaupassaan erityisesti kotikuntoiluun tarkoitettuihin laitteisiin, joita on ollut saatavilla tarjouksissa. Ideana on aloittaa tai laajentaa jo olemassa olevaa kotikuntoilun arsenaalia sellaisilla laitteilla, jotka eivät vie paljoakaan tilaa ja joiden kanssa pääsee helposti alkuun. Myynti on ollut nousujohteista keväästä lähtien, kun kuntosalit menivät kiinni. Gorilla Sports on myös panostanut hyvään palveluun, sillä kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus ja tavaran saa tilattua vaikka suoraan kotiovelle.