Marcos Kuusjärvi (vas), Erja Siljamo ja Veli Eronen. (Kuva: Jirkka Jurvanen)

 

Lohjalaistaustainen yhtye Max and the Ducks julkaisi uuden kappaleen Everything Has Its Time uuden laulajansa Erja Siljamon kanssa perjantaina 27.7. Kappaleen ja musiikkivideon ensi-ilta oli Fuengirolassa, Espanjassa Frame Bar Gallery Shopissa lauantaina 28.7. Videon on ohjannut Jirkka Jurvanen (SuperB Production).

Kappale perustuu espanjalaisen kirjallisuuden klassikkoon Don Quijote, Mies La Manchasta. Kaikilla on omat tuulimyllynsä harteillaan, joita vastaan taistellaan. Jokainen tarvitsee sen Sancho Panzan vierelleen. Kappale on hyvin henkilökohtainen kaikille yhtyeen jäsenille. Erot, työmuutokset, taloushuolet, maastamuutto, unelmat, rakkaus ja yksinäisyys ovat kaikki niitä teemoja, joita kappale sivuaa.

Max and the Ducks -yhtyeen jäsenet Marcos Kuusjärvi, Veli Eronen ja Erja Siljamo ovat kaikki suomalaisia,
mutta viettävät paljon aikaa Espanjan Aurinkorannikolla. Max and the Ducks on levyttänyt musiikkia vuodesta 2009 lähtien muutaman eri laulajan kanssa. Siljamo muutti Fuengirolaan kaksi vuotta sitten ja tapasi siellä Kuusjärven ja Erosen. Keskusteluissa ilmeni pian, että myös Kuusjärvi on asunut Lohjalla ja Vihdissä ja ollut tuomassa sille seudulle taekwondoa. Yhteinen sävel löytyi musiikillisesti heti ja yhteistyö alkoi.

Maailma on todella pieni. Kappale on nauhoitettu Aurinkorannikolla, mutta miksaus ja masterointi on tehty
Sammy Roihan studiolla Lohjalla. Siljamo toimi opettajana Lohjalla ja Vihdissä kuuden vuoden ajan, minkä jälkeen hän perusti Lohjan keskustaan Ateljee Emmi -liikkeen. Hänet nähtiinkin kahdeksan vuoden ajan aktiivisesti mukana Lohjan yritysmaailmassa ja tapahtumissa. Hän toimi aktiivisesti mm. Lohjan Nuorkauppakamarissa ja Lohcasessa. Hänet valittiin Vuoden Donnaksi vuonna 2010.

Lohjavuodet olivat Siljamolle tärkeitä niin ammatillisen kasvun kuin myös musiikillisen kehittymisen kannalta.
Hän opiskeli Lohjan musiikkiopistossa klassista laulua Pirkko Talolan, Kaarina Ollilan ja Vikke Häkkisen
johdolla. Lisäksi Siljamo tutustui musiikkiteatterin maailmaan Inari Gebhardin kurssilla ja syventyi
rytmimusiikkiosasto ja estill-laulutekniikkaan Ira Kaspin opissa RytmiOmena-musiikkikoulussa. Vuosiin
mahtui esiintymisiä solistina ja keikkailua mm. Mankeli-coverbändissä.

Aurinkorannikolla Siljamo on nähty mm. englantilaisen Salon Varietes -teatterin musikaalissa Viulunsoittaja
katolla ja Mikko Rasilan kanssa musiikkimonologissa 30 ja risat. Max and the Ducks -bändin laaja ja
ennakkoluuloton musiikkimaku sopii erittäin hyvin Siljamolle, jolta taipuu niin klassinen kuin rytmimusiikkikin.
Kaikella on aikansa!

Max and the Ducks ei tyydy pysymään musiikissaan yhdessä genressä, vaan haluaa tehdä monipuolista musiikkia ja hyödyntää niin eri tyylisuuntauksia kuin eri aikakausien tunnelmia musiikissaan. Sanoitukset ja monivivahteinen äänimaailma muodostavat tärkeimmän ytimen Max and the Ducksien musiikkia. Menestynein kappale on Who The F…. Is Alice, joka parhaillaan nousi Suomen latauslistan ykköseksi. Kappaletta on myyty kymmenessä maassa. Toinen yhtyeen menestyshitti on ollut Sveitsin euroviisukarsinnoissa mukana ollut kappale This Bond Is Tight, joka nousi Suomen virallisen latauslistan sijalle 2.

Aina elämä ei kulje ennalta suunniteltua reittiä myöden. Toisinaan kuitenkin nämä elämän isot muutokset tulevat elämäämme syystä. Kriisitilanteessa ihminen ei välttämättä näe, miten tärkeää elämänvaihetta käy läpi. Elämän isoista muutoksista ja kriiseistä kuitenkin löytää itselleen uusia eväitä, oppii uutta itsestään ja ihmisistä ympärillään. Joskus täytyy myös luopua isoistakin asioista, jotta jotain uutta mahtuu elämään. Elämänmuutokset ovat välillä rankkoja ja pelottavia, mutta loppujen lopuksi niin kovin tärkeitä ja tarpeellisia ihmisenä kasvamisessa. Useimmilla meillä on mielessä selkeänä, mitä elämältä haluamme. Oletamme, että juuri se on sitä, mitä tarvitsemme. Ihmisluonteeseen kuuluu kärsimättömyys emmekä malttaisi antaa asioille aikaa. Toisinaan huomaamme kuitenkin jälkeenpäin, miten tärkeitä vaiheita odottelut ja se oman polun etsiminen on ollut. Jossain kohtaa asiat vaan loksahtelevat paikoilleen. Unelmiin kannattaa jaksaa uskoa, kaikella on aikansa.

Yhtyeen seuraava julkaisu 16.10.2018 on mukana suomalaisen SOL-yhtiön kampanja mainoksessa. Upside
Down kappaleen tunnelman voi aistia tästä Sol yhtiön upeasta aurinkoisesta mainos videosta Pitkä versio: https://www.facebook.com/solpalvelut/videos/1893808510657339/
Lyhyt video: https://www.facebook.com/solpalvelut/videos/1941376672567189/
Yhtye: Max and the Ducks Single: Everything Has Its Time 03:38.
Muusikot: Erja Siljamo, Veikko Nyberg, Ville Witka, Marcos Kuusjärvi, Veli Eronen
Sävel: Marcos Kuusjärvi, Veli Eronen Sanat: Marcos Kuusjärvi, Erja Siljamo
Kustannusyhtiö: Max Duck Records Oy Genre: Pop
Äänitteen alkuperäinen julkaisupäivä: 27.07.2018
Kansitedot: Kuva Kristian Kaarna. Kansisuunnittelu Erja Siljamo
IRSC-koodi: Everything Has Its Time FIMXD1800004
Äänitetty: Huhtikuu Max Ducks Studio, Torremolinos, Espanja
Miksaus ja masterointi: Sammy Roiha/Sound Ateljee