amvaaka4_5mt.jpg

Aino & Miihkali kiertävät Suomea ristiin rastiin kesällä ja alkusyksystä 2018. Kanteleensoittaja Aino Ruotasen ja kitaristi Miihkali Jaatisen muodostaman kahden muusikon orkesterin kiertue kulkee nimellä ”Outside the Box”. Kiertue poikkeaa Lohjalla Cafe Laurissa  7.6. 12.00.

Inspiraatio kiertueen nimeen on poimittu duon toukokuussa julkaistavalta singleltä “Siri’s Runaway”, jossa iPhonesta tuttu tekoäly Siri lähtee karkumatkalle jatkuvaa tavoitettavissa olemista.

-Useissa kappaleissamme on heijastuksia hetkessä olemisesta ja sen opettelusta, pohdintoja mielenrauhan etsimistä nykymaailman vilskeessä, vaikka kaiken kaikkiaan sanoitukset ovat tunnelmakuvamaisia ja melko monitulkintaisia. Ajattelimme, että nimi kuvaa myös hyvin sitä mitä musiikillisesti teemme, ollaan aika ulkona bokseista. Ja toisaalta nämä soittimet ovat molemmat tavallaan tämmöisiä laatikoita, Ruotanen naurahtaa.

Muusikot tutustuivat toisiinsa jo vuosia sitten, mutta Aino & Miihkali -duo on kuitenkin tuore tapaus. Opiskelut ja keikat ovat vieneet vuosia ympäri maailmaa.

-Me kumpikin aloitimme ammattiopiskelun Joensuussa, mutta eri aikoihin, joten emme koskaan asuneet siellä yhtä aikaa. Minun matkani jatkui Ruotsiin (Malmö), Helsinkiin, Tanskaan (Århus) ja Ghanaan, ja keikkamatkat, sekä Uniruukki-yhtyeen kanssa että soolona, ovat vieneet aina Japaniin asti. Miihkali taas oli tavatessamme 2009 lähdössä Helsingistä opiskelemaan Bostoniin, Berklee College of Music:iin. Palattuaan Helsinkiin hän on toiminut kitaristina/banjistina useissa kokoonpanoissa, joista aktiivisimpia lienee Paleface & Huolestuneet kansalaiset. Viime kevään vietimme tosin molemmat Tanskassa. Minä kokosin maisterikonserttiani, jonka tuotoksia kuullaan duosovituksina tällä kiertueella ja Miihkali taas valmisteli tulevan banjolevytyksensä ohjelmistoa, Ruotanen kertoo.

Viimeisen vuoden aikana duo on asettunut Töölöön, missä ohjelmistoa on sävelletty lisää ja sovitettu yhteistuumin. Muusikoita yhdistävät leikkimielinen ja mielikuvituksekas muusikkous, sekä kiinnostus hauskoihin soundeihin.

Kiertuetta tukee Musiikin edistämissäätiö (MES). 

Kiertueaikataulun mahdollisia täydennyksiä/muutoksia voi seurata yhtyeen Facebook- ja kotisivuilta: https://www.facebook.com/ainomiihkali/

http://ainoruotanen.com/fi/yhtyeet/ainomiihkali/