Lohjalla saadaan kokea ja nähdä syyskuun puolivälissä todellinen harvinaisuus, kun yleisölle tarjotaan saman illan aikana sekä elokuvaesitys että samaa aihetta käsittelevä konsertti. Kyseessä on laulajalegendan Kari Tapion elämästä kertova Olen suomalainen -elokuva sekä elokuvan jälkeen pidettävä erikoiskonsertti.

Elokuvan ja konsertin ilta on mittava, yli kolmituntinen esitys Kari Tapion elämästä ja musiikista. Olen suomalainen -elokuvan on ohjannut Aleksi Mäkelä, ja sen päärooleja näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Konserttiosuudessa puolestaan esiintyy Kari Tapiota aikanaan säestänyt Hänen Orkesterinsa solisteinaan Kari Tapion poika Jani Jalkanen sekä Dimitri Keiski.

–Luvassa on ainutlaatuinen kiertue, jollaista ei ole maassamme aiemmin nähty, kertoo kiertueen manageri Joona Jalkanen.

–Meillä on kiertävä elokuvateatteri projektoreineen ja valkokankaineen ja rakennamme näytökset aina jokaiseen esityspaikkaan erikseen. Elokuvan jälkeen on aina väliaika ja sen jälkeen täysipainoinen konsertti isäni suosituimmista lauluista, Jalkanen jatkaa.

Olen suomalainen -elokuva kertoo Kari Tapion elämästä. (Kuva: Solar Films/Jaana Rannikko)

Esitykset mm. Lohjalla, Karkkilassa ja Salossa

Kari Tapion tribuuttikokonaisuus nähdään Laurentius-salissa sunnuntaina 29.9. kello 16.30. Kaiken kaikkiaan elokuvan ja konsertin yhteisesitys nähdään yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen sekä viidessä erikoistilaisuudessa Espanjan Fuengirolassa.

Olen suomalainen -elokuvan ja Kari Tapion tribuuttikonserttien kiertue alkaa 13.9. Ylläkseltä ja päättyy 22.11. Saloon (pe 22.11. kello 19.00 Salo, Teatteri Provinssi). Muut kiertuepaikkakunnat ovat Rovaniemi, Kemijärvi, Raahe, Muhos, Kiuruvesi, Kalajoki, Ylivieska, Imatra, Kuusankoski, Lohja, Rauma, Naantali, Pori, Kyrö, Klaukkala, Karkkila (su 27.10. kello 17.30 Karkkila, Karkkila-sali), Järvenpää ja Salo. Lisäksi pidetään Espoossa 5.12. erillinen Kari Tapion laulujen konsertti.

Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Jalkanen, syntyi Suonenjoella 22.11.1945. Hän menehtyi sairaskohtaukseen joulukuussa 2010. Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, 8 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi hänet valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miespuoliseksi artistiksi vuosina 1999 ja 2005. Kiertueen järjestää J. Jalkanen Oy.