Tänään: 12.07.2024

Päätoimittaja

Alhaiset nopeudet ja erityinen tarkkaavaisuus ovat tällä viikolla valttia

Osana poliisin valtakunnallista teemavalvontaa, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tulee erityisesti tällä viikolla olemaan vahvasti läsnä koulujen läheisyydessä ja turvaamaan osaltaan lasten koulumatkaa.

Valvonnassa pääpainona ovat suojatiesäännösten noudattaminen, sekä ajonopeudet.

Poliisilaitoksen liikenne- ja hälytyspartiot pyritään sijoittamaan mahdollisimman kattavasti monen eri koulun läheisyyteen, jotta valvonnalla saadaan vaikuttavuutta ja vaaratilanteita ei pääsisi syntymään.

Poliisi toivoo, että erityisesti koulunsa ensimmäistä kertaa aloittavien kanssa koulumatkaa käytäisiin harjoittelemassa etukäteen ja miten esim. suojatie tai risteys tulisi ylittää turvallisesti. Matkapuhelimet on syytä pitää koulumatkalla repussa ja autoilijoiden tulee erityisesti koulujen läheisyydessä tarkkailla muita tienkäyttäjiä, sekä sovittaa ajonopeutensa ja etäisyydet siten, että yllättäviin tilanteisiin ehtii varmasti reagoida ajoissa. Jos lapsi tuodaan kouluun autolla kannattaa ruuhkien välttämiseksi varata riittävästi aikaa ja pysäyttää tai pysäköidä auto liikennesääntöjen mukaisesti.

Poliisin toivomus tienkäyttäjille, lasten vanhemmille ja myös koululaisille on se, että muutoinkin jännittävän koulupäivän lisäksi ei jännittäviä tilanteita syntyisi liikenteessä.