Tänään: 18.07.2024

ollisaari venetaksi

Päätoimittaja

Alle 18-vuotiaat maksutta vesitaksilla Ollisaareen

lohja, Ollisaari, venetaksi

Aivan pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitseva järvikaupunkina tunnettu Lohja houkuttelee matkailijoita avaamalla uuden vesireitin uudistettuun ulkoilusaareen ja tarjoamalla maksuttoman vesitaksikyydin alle 18-vuotiaille nuorille.

Lohjalla on tunnistettu idyllisten Järvi-Suomeen rinnastettavien postikorttimaisten maisemien potentiaali. Lohja lähtee parantamaan matkailijoille suunnattuja palveluitaan ja matkailu saa samalla uuden vetonaulan Tytyri Elämyskaivoksen ja Paavolan Tammen lisäksi. Tänä kesänä Lohjalle on avattu kauan odotettu vesiliikennereitti, joka tuo matkailijoiden saataville aivan uuden kohteen ja mahdollisuuden nauttia kuvankauniista Lohjanjärvestä.

Lohja on tunnettu idyllisestä järvimiljööstä ja monelle ulkopaikkakuntalaiselle onkin uskomatonta ajatella, että näin lähellä Helsinkiä on yli 200 järven postikorttimaisen kaunis kokonaisuus, joka tarjoaa niin monipuolisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Erityisesti Lohjalla sijaitseva ja itseasiassa myös Uudenmaan suurin järvi, Lohjanjärvi on tunnettu paitsi kuhavesistään, myös upeista ulkoilukohteistaan. Lohjansaari ja Liessaari ovat tuttuja monelle ulkoilijalle ja moni lenkkeilijä hyödyntää rantaa myötäilevät ulkoilureitit aivan Lohjan keskustankin tuntumassa. Lohjanjärven ympäri on perinteisesti myös pyöräilty ja supersuosittu pyöräilytapahtuma Lohjanjärven ympäripyöräily tuo taas toukokuussa Lohjalla sadoittain pyöräilyharrastajia.  Tulevalle kesälle saadaan kuitenkin myös jotain uutta ja tällä kertaa järven keskelle.

Lohjanjärvellä sijaitseva ulkoilualue Ollisaari on avautunut uudistettuna ja uudistunut ulkoilusaari tuodaan kuntalaisten ohella myös matkailijoiden saataville uudella vesitaksireitillä. Kauan odotettu liikennöinti on aloitettu kesäkuussa ja jatkuu syksyyn saakka. Vesitaksiliikenteen ajopäivät ovat perjantai-lauantain ja sunnuntai.  Lähtöpisteenä on Lohjan keskustassa sijaitseva Aurlahden ranta. Edestakaisen lipun hinta Ollisaareen ja takaisin on 6€ /hlö. Muina päivinä ajetaan tilauksessa ja eri hinnoittelulla.

Lohjan matkailupäällikkö Jarkko Koskenmäki iloitsee uudesta vesiyhteydestä: Veneily ja vesillä liikkuminen on Lohjalaisille tärkeä osa arjesta nauttimista.   Nyt voimme tarjota myös matkailijoille jotain näin upeaa tämän uuden veneyhteyden avulla. Lohjan sijainti noin 30 minuuttia Helsingistä synnyttää upean mahdollisuuden arjen kiireisiin viettää kesäpäivä kiireen ulkopuolella vaikka riippumatossa kirjaa lukien postikorttimaisessa miljöössä. Uusi vesiyhteys tuo järven myös hieman lähemmäksi kiinteää kaupunkirakennetta ja tukee kaupungin tavoitetta saarien ja saavutettavuuden parantamisessa.

Lohja on jo vuosia panostanut lapsiperheille ja nuorille suunnatuihin palveluihin. Kaupungilla on perinteinen keskusta palveluineen, mutta kivenheiton päässä on upeita luontokohteita ja elinvoimaisia kyliä palveluineen. Myös urheiluun ja harrastusmahdollisuuksiin on Lohjalla panostettu ja tämä näkyy esimerkiksi panostuksina ulkoliikuntapaikkoihin ja nyt myös palveluiden parantuneena saavutettavuutena. Osa saavutettavuutta on maksuton venetaksipalvelu, jonka kaupunki tarjoaa alle 18-vuotiaille nuorille Ollisaareen ja takaisin. Palvelu on toteutettu osallistuvan budjetoinnin äänestyksen tuloksena ja alkaa tulevana perjantaina.

LOHJAN OLLISAARI

Kivenheiton päässä Lohjan keskustasta sijaitseva Ollisaari on hieno retkikohde ympäri vuoden. Saaresta on monipuoliset maisemat Lohjanjärvelle. Siinä missä kallioiselta länsirannalta aukeaa avarat maisemat tuuliselle selälle, on hiekkainen itäranta suojainen ja maisemassa siintää Lohjanharju sekä keskustan katot. Ollisaaren kallioperä on kalkkipitoista, ja saaressa onkin rehevää lehtoa ja komeita korkeita tervaleppiä. Saari on helposti saavutettavissa paitsi nyt tällä uudella yhteydellä, myös veneellä, meloen tai suppaillen, ja talvisaikaan myös jäätä pitkin. Saaressa on upeita paikkoja rentoutumiseen vaikkapa riippumatossa elämästä nauttien tai eväitä nauttien aivan järven rannalla sijaitsevassa katoksessa.  Lisätietoa saaresta: https://uuvi.fi/fi/kohde/ollisaari/

Reitti: Aurlahti-Ollisaari
Aikaväli: 17.6. – 25.8.2024
Minä päivinä ajetaan: perjantai, lauantai ja sunnuntai
Mihin aikaan palvelu on saatavilla: 9-16
Alle 18-vuotiaat veloituksetta (alle 15-vuotiaat vain vanhempien seurassa)
Aikuisten hinta edestakaiselle lipulle: 6€/hlö