Teatteri Aploodin 12. toimintakauden päättää jälleen Teatterifestivaaliviikko. Festivaaleilla nautitaan kaikkien teatteritaiteen perusopetusryhmien upeista näytelmistä viikon ajan 15.-21.4.2024. Festivaaleilla nähdään yhteensä 19 esitystä ja 8 eri näytelmää.

Tänä vuonna saadaan nauttia myös vierailuesityksestä. Teatteri Soittorasian teatterilaboratorio-ryhmän nuoret Porvoosta tuovat lavalle monologiesityksensä perjantaina 19.4. klo 18. Aploodin edistyneiden nuorten ryhmä esittää samana iltana Lumikuningatar näytelmän klo 19:15. Illan päätteeksi teatterinuoret tapaavat ja pääsevät jakamaan teatterikokemuksiaan keskenään.

Aploodi on ottanut ohjelmaansa myös pidempään haudutellun nuoren teatteriharrastajan palkitsemisen stipendillä. Perusteluina käytetään kiinnostusta teatteritaiteeseen, sitoutumista ryhmän yhteiseen tekemiseen, pitkäjänteistä harrastamista, kavereiden tukemista ja omaa taiteellista kehittymistä. Tämän vuoden stipendin saaja julkistetaan Teatterifestivaaliviikonlopun avajaisissa lauantaina 20.4. klo 12.

Festivaaliviikon aikana Lohjalla järjestetään myös Luovuutta politiikkaan -tapahtuma, jossa paikalliset poliitikot on kutsuttu tutustumaan taiteen perusoppilaitoksiin. Aploodi on mukana festivaaliviikon Ketun pulma ensi-illan kanssa 17.4. klo 17:15.

2024 Teatterifestivaalien esitykset:

Ketun pulma, 7-11 v.Ketulla on pulma: hänen häntänsä ei kipunoi enää revontulia ja hän pyytää apua Tohtori Perunalta. Peruna lupaa auttaa Kettua, jos tämä tuo eläinystävänsä hänen pajalleen, mutta eläimet joutuvatkin yllättäen vangiksi. Mitä Tohtori Perunalla on oikein mielessä?

Metsänväki juhlii, 8-11 v.Metsässä tapahtuu, kun Pupunen järjestää syntymäpäiväjuhlat metsänväelle.Kaikki ei mene ihan niin kuin on suunniteltu, kun lampaat ja koirat ottavat toisistaan mittaa. Onneksi metsässä on myös älykäs kettu ja taikapölyä levittävä keijukainen.

Mummot mustikassa, 7-11. Mummo on vienyt lapsenlapsensa ystävineen teatteriesitykseen. Koiratkin ovat päässeet mukaan. Esityksen alussa Mummolle tuttu Nuuskija-Orava ilmestyy jalokivi kaulassaan ja hyppää mysteeriaukkoon. Mummon on lähdettävä perään. Lapset ja koirat seuraavat. He päätyvät metsään, jossa Mummo tapaa ystävänsä Marjatan. Tästä vyyhti vain tihenee.

Seikkailu Taikamaailmassa, 10-12.Perhe on aterioimassa, kun isä ja pojat Jussi ja Martti päätyvät Norsun johdattamina seikkailulle Taikamaailmaan, jossa juonitellaan valtakunnan hallitsijan syrjäyttämiseksi. Isä ja pojat yrittävät estää salajuonen. Äiti ei usko Taikamaailmaan, joten isä ostaa hänelle lennon Teneriffalle. Jostain syystä Äiti kuitenkin jatkuvasti päätyy Taikamaailmaan.

Uni jonka melkein uskoin, 12-16.Nuori Seikkailija päätyy jäätiköllä sijaitsevaan ravintolaan, syö sipulikeittoa ja nukahtaa. Unessaan hän kohtaa ravintolaan saapuvia erikoisia asiakkaita ja kuulee heidän eriskummallisia tarinoitaan. Ravintolaan saapuu mm Titanicilta pelastautunut Rouva Ruusu, Laivanrakentaja sekä Nooa eläimineen. Nuoren Seikkailijan unessa toden ja fantasian maailmat risteävät, eikä Seikkailija herättyään ole ihan varma missä on.

Kadonnut Michelinin tähti, 12-13.Billie’s ravintolassa tapahtuu, kun kuuluisa ranskalainen Marcelle Bardon, hänen ystävänsä sekä metsosopraano Julia Wood ja hänen henkivartijansa saapuvat Lohjalle illallistamaan kuulemma maailman parhaaseen ravintolaan. Pomo vaatii kokilta parastaan ja tarjoilijat pääsevät esittelemään laulu ja – tanssitaitojaan asiakkaille. Poliisi Kurttusta ja Poliisi Karttustakin tarvitaan paikalle, kun erikoisia asioita alkaa sattua. Vain yksi hahmoista tietää kaiken. Missä on kadonnut iskelmätähti Michel Tähti?

Aploodin Improryhmä, teinien ja nuorten Improvisaatio –ryhmän esiintyjät 13-19 vuotiaita. Esitys perustuu showimpron tekniikoihin, joka kutkuttelee yllätyksellisyydessään nauruhermoja.

Lumikuningatar, 14-17 v.Käsikirjoitus H.C. Andersen, dramatisointi Mikko Rantanen.Tunnettu klassikkoteos, jossa matkataan lumen ja jään jännittävään fantasiamaailmaan. Paholainen on muovannut kansakunnan harmiksi taikapeilin, joka vääristää kaiken hyvän ihmisyydessä pahaksi. Peili särkyy tuhansiksi sirpaleiksi ja ne katoavat maailmaan, ihmisten silmiin ja sydämiin. Yksi siru joutuu myös Kain sydämeen. Lumikuningatar kaappaa Kain ikuisen kylmyyden vangiksi hyiseen linnaansa. Ainostaan Kain ystävä Kerttu ja hänen lämmin sydämensä voi ystävänsä pelastaa. Selviääkö Kerttu lumotussa maailmassa?

Aploodi toimii Åsvallassa, jonka kaunis sali on tarjonnut lapsille ja nuorille rauhallisen ja viihtyisän miljöön teatteriharrastukselle. ”Etsimme kuitenkin tiloja, joissa meillä olisi varastointimahdollisuus teatterin lavasteille, rekvisiitalle ja puvustukselle ja joissa pystyisimme käyttämään teatteritekniikkaa.” – kertoo Rautakoski.

Tulevana kautena Aploodissa jatkavat tutut opettajat; teatteritaiteen maisteri, teatteriopettaja Elina Sarno ja Aploodin vastaava ohjaaja Sari Rautakoski. Ohjaajatiimiin palaa iloksemme myös Jenni Kanta-oksa Vihdistä. Jenni on ollut todella pidetty ohjaaja, jonka kirjoittama ensimmäinen kokoillan näytelmä, Anssi Kelan musiikkiin perustuva ”Parasta aikaa” saa ensi-illan tänä kesänä Vihdin Teatterissa. Ilmoittautuminen Aploodin uudelle kaudelle avautuu heti Teatterifestivaalien jälkeen viikolla 17.  ”Toivotamme lämpimästi mukaan kaikki uudet ja vanhat oppilaat! Ja tervetuloa nauttimaan festivaaleille 19 upeasta esityksestä!” – Rautakoski toivottaa.

APLOODIN TEATTERIFESTIVAALIVIIKKO 

MA-SU 15.-21.4.2024 Lohjalla 

OHJELMA:

MAANANTAI 15.4.

Klo 17:30     Uni jonka melkein uskoin

TIISTAI 16.4.

Klo 17:30     Aploodin Improryhmä

Klo 19:15     Lumikuningatar

KESKIVIIKKO 17.4.

Klo 17:15     Ketun pulma

Klo 18:30     Mummot mustikassa

Klo 19:45     Seikkailu Taikamaailmassa

TORSTAI 18.4.

Klo 18:00     Metsänväki juhlii

Klo 19:15     Kadonnut Michelinin tähti

PERJANTAI 19.4.

Klo 18:00     Teatteri Soittorasian vierailu

Klo 19:15     Lumikuningatar

LAUANTAI 20.4.

Klo 12:00     Tervetuloa festivaaliviikonloppuun                          

Klo 12:15     Metsänväki juhlii                                   

Klo 13:15     Mummot mustikassa

Klo 14:15     Uni jonka melkein uskoin

Klo 15:30     Lumikuningatar

SUNNUNTAI 21.4.

Klo 11:00     Ketun pulma                                                                

Klo 12:00     Seikkailu Taikamaailmassa                                        

Klo 13:00     Aploodin Improryhmä                                                

Klo 14:00     Kadonnut Michelinin tähti

Klo 15:15     Lumikuningatar

OHJAAJAT – Elina Sarno, Judith Regwan, Sari Rautakoski

ESITYKSET ÅSVALLASSA Nummentie 39, Lohja

TEATTERI APLOODI

teatteri.aploodi@gmail.com 

044 537 2300

www.aploodi.net

Liput 8 €/esitys. Lippujen myynti ja varaukset NETticket + palvelumaksu.

Suosittelemme lippujen lunastusta etukäteen.

Teatteri Soittorasian vierailuesityksen lipunmyynti vain ovelta.

Ovelta tuntia ennen liput 10€ ja Festivaalipassi kaikkiin esityksiin 22€. Korttimaksu.

Festivaalikahvio kaikkina päivinä.