Sähköautoiluhan ei ole mitään uutta. Sähköautoja on ollut jo 1880-luvulla, mutta ne jäivät nopeasti polttomoottoriautojen jalkoihin, ja nyt noin 150 vuotta myöhemmin ne ovat tulossa takaisin.
Sähköautoissa on monia polttomoottoriautojen ongelmat ratkaisevia tekijöitä, suurimpana moottori. Sähköautossa ei ole samanlaista mekaanista moottoria kuin polttomoottoriautoissa, mutta sen tilalle on tullut entistä enemmän elektroniikkaa, sekä se paljon puhuttu sähköakku.

Sähköautoilusta puhuttaessa nousee vastustajien argumenteissa muutama asia ylitse muiden: missä ladata, ja kuinka paljon yhdellä latauksella voi ajaa, ja kauan lataaminen kestää? Joka tapauksessa sähköautoilu tulee muuttamaan arkista autoilua, mutta niinhän kaikki muukin arjessamme on muuttunut.

Miettikää vaikka kaikkia niitä arkisia välineitä, joita käytämme: älypuhelin, tietokone, mikroaaltouuni nyt alkuun listattuna, ne ovat kaikki muokanneet arkeamme ja nykyään tavallinen arkipäivä on aivan erilainen, kuin mitä se oli vaikkapa 90-luvulla.

Sähköautoilu on vasta tulossa. Sen tuomat muutokset tapahtuvat vähitellen.

Yhdellä latauksella yli 1000 kilometriä

Mitä tulee sitten sähköautojen rajoittuneeseen ajomatkaan – jo nyt on markkinoilla automalleja, joiden akusto mahdollistaa yli 1000 kilometrin ajamisen yhdellä latauksella.

Entä se lataaminen? Yleisesti sähköautojen valmistajat suosittelevat sataprosenttisen latauksen sijasta 80 prosentin tasoa akun suojaamiseksi. Lisäksi viimeisen 20 prosentin aikana latauskäyrä yleensä laskee dramaattisesti.

Brittiläinen Autocar noteeraa nopeimmaksi lataukseksi yhdysvaltalaisen Lucid Airin. Sen yli 900 voltin sähköarkkitehtuurinsa ansiosta auto pystyy hyödyntämään lähes täydellisesti uusimpia 350 kW:n pikalatureita. Valmistaja ei kerro tarkasti, auton vastaanottokykyä, mutta Lucid Motor puhuu yli 300 kilowatista, mikä tarkoittaa, että 118 kWh:n ajoakku voi täyttyä kymmenestä 80 prosenttiin jopa 15 minuutissa.

Maan sähköinfrastruktuuri ei kestä kaikkien autojen sähköistymistä

Tämä on yksi vasta-argumentti sähköautojen yleistymiselle. VTT on jo vuonna 2021 kertonut, että energian puolesta maan koko autokannan voisi sähköistää vaikka huomiseksi. Se ei tarkoittaisi sen kummempaa kuin esimerkiksi paluuta Suomen sähkönkulutuksen huippuvuoteen 2007.

Kohta meillä kaikilla on sähköauto

EU-parlamentti on hyväksynyt uusien polttomoottoriautojen myyntikiellon vuoteen 2035 mennessä. Uusien polttomoottoriautojen myyntikiellon piiriin ei tulla EU:ssa laskemaan autoja, jotka kulkevat synteettisillä polttoaineilla.

E-polttoaineita käyttävät autot muodostaisivat uuden autoluokan.

Autot ja digitalisaatio

Ja lopuksi hetkeksi sen digitalisaation pariin. Jos verrataan 70-luvun henkilöautoa nykyisiin autoihin, mitä kaikkea uutta nykyautoista on, mikä on digitalisaation seurausta?

KO

Vastaus:

Vuodesta 1970 automaailma on muuttunut huimasti. Digitalisaation aalto on pyyhkäissyt yli henkilöautojen kehityksen, tuoden mukanaan lukuisia uudistuksia. Missä ennen oli mekaanista, nyt on digitaalista.

Autot eivät ole enää pelkkiä kulkuvälineitä. Ne ovat liikkuvia tietokeskuksia, joissa ohjausjärjestelmät, turvatekniikat ja viihdepalvelut ovat suurimmaksi osaksi digitaalisen teknologian tulosta. Tämä murros on tehostanut sekä turvallisuutta että käyttömukavuutta.

Turvallisuus ennen kaikkea

Turvajärjestelmissä 70-luvun autojen turvavyöt ja pääntuet kalpenevat nykyautojen edessä. Automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti ja kuolleen kulman valvonta ovat vain jäävuoren huippu nykyisen autoteknologian turvaominaisuuksissa.

Rengaspaineiden valvontajärjestelmät ja monipuoliset airbagit suojaavat matkustajia entistä paremmin. Nämä innovaatiot eivät olisi mahdollisia ilman digitalisaation edistystä.

Älykäs ajokokemus

Ajokokemus on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Kosketusnäytöt, navigointijärjestelmät ja ääniohjaus ovat tehneet auton käytöstä intuitiivisempaa. Jopa perinteinen avain on usein korvattu älykkäällä avaimettomalla käynnistyksellä.

Tieto- ja viihdejärjestelmät, jotka synkronoivat matkapuhelimen sisällön autoon, tarjoavat matkustajille huvia ja hyötyä. Myös ajotietokoneet keräävät tietoa reaaliaikaisesti, auttaen optimoimaan polttoaineenkulutusta ja ajotapoja.

Ympäristöystävälliset innovaatiot

70-luvulla ympäristötietoisuus oli autoilussa vielä lapsenkengissä. Nykyaikaiset ajoneuvot hyödyntävät uusinta teknologiaa pienentääkseen hiilijalanjälkeään. Täyssähköautot ja hybridimallit ovat esimerkkejä digitalisaation mahdollistamasta ekologisesta kehityksestä.

Päästöjen valvontajärjestelmät ja taloudelliset ajotilat ovat osa nykyaikaisen ajoneuvoteknologian standardivarustusta. Ne auttavat kuljettajia valitsemaan ympäristöä säästäviä vaihtoehtoja.

Älykäs pysäköinti

Pysäköinti on muuttunut radikaalisti. Parkkitutkat ja 360 asteen kamerat tekevät pysäköinnistä vaivatonta ja turvallista. Pysäköintiavustimet jopa ohjaavat autoa kuljettajan puolesta.

Autot eivät enää vain tunnista pysäköintitilaa, vaan myös arvioivat sopivuuden ja ohjaavat autoa automaattisesti. Digitalisaatio tekee pysäköinnistä stressitöntä.

Yhdistetty maailma

Nykyautojen sisätilat ovat kuin toimistoja tien päällä. Wi-Fi-yhteydet, langaton lataus ja älylaitteiden integraatio ovat nykyään arkipäivää. Matkustamossa voi hoitaa työasioita tai katsella elokuvia; digitaalisuus yhdistää auton ulkomaailmaan.

Etädiagnostiikka ja päivitykset ilman huoltokäyntejä ovat uusien autojen etuja. Autot voivat vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä suoraan valmistajilta, parantaen suorituskykyä ja turvallisuutta.

Mukavuutta matkaan

Istuinlämmityksestä ja automaattisista ilmastointilaitteista on tullut välttämättömyys nykyajoneuvoissa. Mukautuva vakionopeudensäädin ja ergonomisesti suunnitellut tilat tekevät pitkistäkin matkoista nautinnollisia.

Äänieristys ja ilmanpuhdistusjärjestelmät takaavat miellyttävän matkustuskokemuksen kaupungin vilinästä maaseudun rauhaan. Matkustusmukavuus on noussut uudelle tasolle digitaalisten edistysaskeleiden myötä.

Tulevaisuuden autoilu

Digitalisaation myötä autoilun tulevaisuus näyttää lupaavalta. Itseohjautuvat autot ja yhä älykkäämmät järjestelmät ovat seuraava askel tässä jatkuvassa kehityksessä. Kehitys ei pysähdy, ja autoteollisuus jatkaa innovaatioiden eturintamassa.

Nykypäivän henkilöautot ovat tekniikan ihmeitä, jotka yhdistävät mukavuuden, turvallisuuden ja ympäristötietoisuuden ainutlaatuisella tavalla. Digitalisaation jalanjäljet ovat syvät, ja ne tulevat vain syventymään tulevaisuudessa