Kesäteatterin tekeminen koronan luomassa epävarmuudessa kävi liian suureksi riskiksi, joten Teatteri Trala ry, Lemmy ry ja LiveTool tapahtumatekniikka Tapio Luoma päättivät yhdistää vahvuutensa KalkkiRock-musiikkitapahtuman järjestämiseksi.

–Kova halu päästä tekemään jotain ajoi ajatukseen ”elpymispaketista” meille lohjalaisille kulttuurinharrastajille ja myös tapahtumia ja menoa kaipaaville ihmisille, kertoo Teatteri Tralan pj. Teija Malén.

Tapahtumapäivä on lauantai 14.8. klo 15.30–22.00 (showtime 17-22). Tuolloin Virkkalan Kalkkitehtaan rannassa (Kalkkiradantie 5) Teatteri Tralan kesänäyttämön lavalle nousee ensimmäisenä Tuhkuri Highway – Deep Purple tribute band. Matka jatkuu 70–80-luvulle Dealersin tahdissa ja illan päättää Tinos. Tinos soittaa melodista, tanssittavaa ja moniäänisesti laulettua pop-rokkia, rock`n rollia ja rautalankaa uskollisena 60-luvulle. Tinoksen esittämät biisit ovat kaikki aikansa hittejä. Ilta on musiikillisesti monipuolinen kattaus eri vuosikymmeniltä.

Tapahtuman naiskauneudesta ja Kikkailusta vastaa juontaja Milla Revonkoski. Juice-musikaalista vierailee lavalla myös kansanedustaja Petsku Virtanen (Jani Rytkönen).

–Hienoa olla mukana järjestämässä ja esiintymässä pitkän koronatauon jälkeen live-yleisölle. Yhteen hiileen puhaltaminen paikallisin yhteisin voimin on upea juttu. Onhan tämä vuosi hiljaisuutta koetellut yleisöä ja esiintyjiä ennen näkemättömällä tavalla. Voidaan puhua kulttuurin osalta kadonneesta vuodesta. Eteenpäin, elämä jatkuu vauhdilla ja nyt, kun saadaan iso yleisö mukaan, niin KalkkiRock-tapahtuma on täydellisesti onnistunut, hehkuttaa Tinoksen soolokitaristi Kari Aulo.

Kari Aulo (vas), Ari Pihlström, Teija Malén, Milla Revonkoski, Tapio Luoma (takana) ja Paula Koponen. (Kuva: Kari Aulo)

Lemmyn pj. Ari Pihlström on myös innoissaan tapahtumasta.

–Tässä mennään Lemmyn esikuvan 70–80-luvun taitteen Lomun (Lohjan Musiikkiyhdistys) jalanjäljillä. Lomu järjesti aktiivisesti tapahtumia nuorille bändeille mm. Harjulassa ja ympäri kaupunkia. Esiintyjätkin ovat pitkälti samoja kuin silloin ennen, Pihlström naurahtaa.

Lemmyn toiminnan pääpaino on tähän mennessä ollut Kehityskaaressa, jossa nuorille musiikin harrastajille tarjotaan ammattilaisten klinikoita mm. sanoituksen, studiotyön, markkinoinnin ja monen muun aiheen ympärillä. Vuosittaisesta projektista on aina valittu yksi esiintymään Rantajameille.

–Valitettavasti koronan vuoksi jouduimme keskeyttämään tämänkin hankkeen, mutta tänä syksynä on tarkoitus jatkaa taas. Hyvä, että päästään purkamaan tekemisen paineita myös KalkkiRockin merkeissä.

Tapahtuman tarjoilusta vastaavat lohjalaiset yrittäjät. Rannekkeella pääset rannasta ilmaiskyydillä tervehtimään Ravintola Kaljaasin väkeä. Lisäksi Fun4Rentin Riku Loman järjestää yleisölle flyboard-lennätystä.

Tapahtuma on K-18. Liput: Teatteri Trala.

Luvassa myös Kikkailua. (Kuva: Laura Palander)