Lohjan kaupungin elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo kertoo, että Lohjan kaupalliset keskittymät Tynninharju ja Lempola ovat saamassa pian uusia toimijoita. Tynninharjun entiselle raviradalle rakennetaan Bilteman myymälä.

–Bilteman asia oli juuri kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Kun päätös tulee lainvoimaiseksi, tonttikauppa päästään tekemään ensi kuussa, Puistosalo sanoo.

Lempolaan on suunnitteilla Lidlin uusi myymälä sekä pitkään toivottu McDonaldsin ravintola. Lisäksi Lempolan Supermarketia aiotaan laajentaa. McDonalds on tulossa hieman erilleen Lempolan nykyisestä liikekeskuksesta, mutta kuitenkin aivan sen tuntumaan. Tällä hetkellä paikalla on pieni mäntymetsä.

–Nykyisestä liikekeskuksesta ei oikein löytynyt sopivaa tilaa, mutta sitä vastapäätä on liikenneympyrän vieressä valmis kaava ja tontti. Rakennuslupaa vaan hakemaan, Puistosalo sanoo.

McDonaldsin avautumista on suunniteltu jo tämän vuoden loppuun. Lidlin suunniteltu tulo taas menee ensi tai seuraavaan vuoteen.

–Lidlin myymälä on tulossa Mäntynummen koulukeskuksen läheisyyteen, tenniskentän vieressä olevaan metsikköön, Puistosalo tarkentaa.

Lohjan keskustassa puolestaan jatkuu Wasa Groupin liikekeskushankkeen suunnittelu. Liikekeskuksen on tarkoitus sijoittua Lohjan torin laitaan entisen paloaseman paikalle. Nykyään tontilla on parkkipaikkoja sekä sokeripalana tunnettu rakennus. Puistosalo toteaa, että sen kohtalo selviää liikekeskussuunnitelmien edetessä.

–Wasa Groupilla on sille tontille suunnitteluvaraus tämän vuoden loppuun saakka. Liikekeskukseen tulisi luultavasti päivittäistavarakauppa ja muita liikkeitä. He aikovat katsoa ensin, millaisia toimijoita liikekeskukseen saadaan ja sen jälkeen mietitään tilavarauksia ja sitä, minkälainen kauppakeskuksesta tulee. Liikekeskuksen rakentaminen edellyttää myös kaavamuutoksen.

Lisäksi S-ryhmä toteuttaa uuden päivittäistavarakaupan myymälän Hiidensalmeen.


Wasa Groupilla on suunnitteluvaraus Lohjan torin laidalla olevalle tontille. Paikalle suunnitellaan liikekeskusta. Nykyään tontilla sijaitsee mm. sokeripalana tunnettu rakennus.

Uusia yrityksiä Lohjalle

Lohjalle saadaan nyt kerralla pari uutta toimijaa ja muutama muu laajentaa. Puistosalo toteaa, että se on osittain monen vuoden työn tulos.

–Yrityksillä on toki omat suunnitelmansa ja ajatuksensa toimintansa laajentamisesta, mutta myös tekemämme työ kantaa hedelmää. Esimerkiksi Biltemaa on yritetty saada Lohjalle yhdeksän vuotta. Lidlillekin etsimme tonttia jo viime vuonna. Nyt he valitsivat tämän ehdottamistamme tonteista.

Myös tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä tulijoita saattaa olla lisääkin.

–Houkuttelemme Lohjalla koko ajan uusia toimijoita. Lupaavia merkkejä on ilmassa, mutta kaikki yritykset eivät halua kertoa aikeistaan kovin varhaisessa vaiheessa, Puistosalo toteaa.

SMS