Dealers tuo Ravintola Petteriin 70-luvun musiikin myötä nostalgisia tunnelmia lauantaina 11.8. kello 23.00.

Dealers Mäntsälän keikalla viime vuonna. Soittamassa Kimmo Lehtiö, Tom Heimberg, Ari Laitinen, Jari Peltonen, Simopekka Saarela ja Juha Ilkko.

 

Dealers perustettiin vuonna 1976 Maksjoella. Perjantai- ja lauantai-iltaisin harjoiteltiin ensin autotallissa ja lähdettiin sitten Tanhuhoviin kuuntelemaan bändejä. Noin 15-vuotiailla aloittelijoilla riitti ihailun kohteita, kuten Hurriganes, Deep Purple ja The Ronski Gang. Nimensäkin bändi sai eräästä Deep Purplen kappaleesta.

Dealers soitti noin neljä vuotta, kunnes kaksi bändin jäsentä meni armeijaan. Siitä alkoi pitkä tauko. Yhtyeen jäsenet ovat pysyneet koko ajan musiikin parissa ja soittaneet eri kokoonpanoissa, mutta nuoruuden bändi Dealers sai odottaa noin 40 vuotta. Kaksi vuotta sitten bändi teki yleisön toiveesta keikan Londonissa Lohjalla. Silloin mietittiin, tuleeko jatkoa ja tulihan sitä. Viime vuonna Dealers esiintyi Mäntsällä ja nyt on luvassa Virkkalan keikka. Samalla menolla aiotaan myös jatkaa.

-Keikkaputki jatkuu. Koitamme tälle nostalgiatouhusta saada vuosi kerrallaan jatkoa. Niin kivaa meillä on ollut ja on edelleen, rumpali Ari Laitinen kertoo.

Virkkalaan yhtye tekee paluun 40 vuoden tauon jälkeen.

-Alle 20-vuotiaina esiinnyimme Virkkalassa esimerkiksi nuorisotapahtumissa. Nyt teemme paluun tähän kyläpahaseen ja palaamme juurillemme. Omaan kylään on aina kiva tulla takaisin, kun näkee tuttujakin yleisössä, Laitinen kertoo.

-Idolimme The Ronski Gangkin teki comebackin Virkkalaan, hän lisää.

 

Sama meininki kuin ennenkin

Laitinen kertoo, että bändin paino on noussut vuosien saatossa huomattavasti, mutta muuten meno on entisellään.

-Samat nuorten poikien jutut nousevat esille. Samanlainen meininki meillä on edelleen kuin aikoinaan, kun harjoittelimme Ravitiellä Maksjoella ja kävimme Tanhuhovissa kuuntelemassa bändejä. Olemme edelleen samoja persoonia ja tiedämme toistemme vahvuudet ja heikkoudet. Teemme tätä siksi, että se on kivaa. Nuoruus tulee mieleen ja kaikki kommellukset, joita silloin sattui, Laitinen naurahtaa.

Hän kertoo, että jäsenten välinen ystävyys sai bändin aloittaman yhdessä uudelleen.

-Ystävyyssuhteet ovat tärkeitä. Toisia on kiva nähdä. Teineinä oltiin kuin paita ja peppu ja tehtiin kaikki yhdessä. Nyt kaikki ovat jo lähes 60-vuotiaita.

Virkkalan keikalla soi 70-luvun nuorten musiikki. Luvassa saattaa olla mm. The Beatlesia, Juicea, Popedaa ja Hurriganesia.

-Siitä on tulossa nostalginen ilta ja myös hikinen, jos lämpimät kelit jatkuvat. Rumpalille keikka on aina puolimaraton, sen verran fyysistä rumpujen soitto ja laulaminen ovat. Legendaarisia kappaleita on luvassa. Toivomme paikalle paljon porukkaa niin on hyvä fiilis soittaa. Tulkaa hyvällä fiiliksellä katsomaan hyvällä fiiliksellä soittavia muusikoita, Laitinen toivottaa.

SMS