Joka vuotista Virkkalapäivää päästiin viettämään viime lauantaina hienossa aurinkoisessa säässä ja lämpökin oli reilusti vielä yli 20 astetta. Lämmin sää saikin suuren määrin lohjalaisia ja lähialueen asukkaita suuntaamaan kulkunsa Virkkalanraitille, jossa aamun ensimmäiset kirppismyyjät olivat tulleet laittamaan paikkojaan kuntoon jo aamuyön tunneilla.

Tämän elokuisen lauantain Virkkalapäivä oli menestys sillä myyjiä oli paljon enemmän kuin parina edellisenä vuotena, joten voidaan pitää että tämän vuotinen Virkkalapäivä oli siinä mielessä ennätyksellinen. Aivan faktaa se ei kuitenkaan ole sillä parhaina vuosina on Virkkalanraitti ollut täynnä myyjiä aina Hallaskarilta ja junaradalta toisessa päässä olevalle koululle ja kirkkolle saakka, nyt ei aivan noihin määriin päästy, mutta hyvin oli Virkkalan keskusta täynnä ihmisiä aamusta aina iltapäivään saakka.

Vuosien varrella Virkkalapäivät ovat olleet 2-päiväisiäkin, niin että perjantaisin on ollut Virkkalantien varrella kirpputorimyyntiä ja virallinen ohjelma paraateineen ym. on ollut lauantaina. Nykyään tapahtuma on 1-päiväinen, ja kirpputorimyynti ja paraati sekä torilavan ohjelmatarjonta ovat kaikki samana päivänä. Kiitos tästä Virkkalan vuosittaisesta tapahtumasta kuuluu tapahtuman isälle ja alkuperäisen tapahtuman järjestäjälle kodinkone- ja valaisinliikkeenharjoittaja Yngve Nymanille.

Virkkalapäivä on tapahtuma, joka toisaalla kerää myyjiä yhdelle alueelle, mutta myös samassa tapahtumassa nykyään julkistetaan Vuoden Virkkalalainen sekä Vuoden Masukas. Virkkalalaisen nimeää Virkkalan Yrittäjät ry ja Masukkaan Maksjokiseura. Tämän vuotisen tapahtuman viihteellisesti puolesta vastasi Virkkalan Järnefeltin aukiolla olleella lavalla Huvitus-yhtye.

Videot nähtäville netissä

Tämän kertainen Vuoden Virkkalalainen on paikallinen Virkkalan Tarmon juniorijalkapalloilijoiden valmentaja John Yambasu, jonka ideasta alettiin Virkkalassa pelata jalkapalloa myös eskarissa, ja on siitä vetivastuussa toiminut viimeiset vuodet. John toimii Vitan P10-12 ja P13-14 joukkueen yhtenä valmentajana. Uuden Vuoden Virkkalalaisen kättelivät ja kukittivat Virkkalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Granath ja hallituksen jäsen Janne Loikkanen.

Tilaisuudessa muistettiin myös Virkkalan voimailuseuraa, jolle Virkkalan Yrittäjät ry anoi lahjaksi logollisia t-paitoja ja samalla lavalla keskusteltiin, kumpi itseasiassa oli aikaisemmin, slogan Virkkalassa on voimaa, vaiko Virkkalan voima ja saattaapi olla tällä kertaa, että slogan syntyi aikaisemmin. Tänäkin keväänä aktiivinen Virkkalan Voima järjesti Penkkikarnevaalit jo kolmannen kerran Järnefeltin koululla toukokuussa. Hyvän maineen saaneet kisan keräsivät paikalle 83 nostajaa.

Tämän vuoden Masukkaaksi valittiin pitkän työuran Lohjalla tehnyt anesterian ylilääkäri Esko Hotakainen, joka muutti Lohjalle Oulusta 1985 ja samalla aloitti työnsä Lohjan keskussairaalassa ja siitä lähtien on asunut ja vaikuttanut Maksjoella.

Tapahtumasta on nähtävillä uutisvideot sekä itse tapahtumasta Virkkalassa,

Kuvassa vuoden Virkkalalainen John Yambasu.
Kuvassa: Virkkalassa riitti aamusta iltapäivään ihmisiä aivan vilskeeksi saakka.